Šport > Zimski športi
1794 ogledov

Domen Prevc prekinil družinsko idilo znanega politika

Instagram Tako sta se skupaj veselila brata Prevc.
Domen Prevc je bil najzaslužnejši za sanjski konec tedna slovenskih skakalcev v Vikersundu.

Slovenska odprava pod vodstvom glavnega trenerja Gorazda Bertonclja se iz Vikersunda vrača z ekipno in posamično zmago. Po odlični reprezentančni tekmi v postavi Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Semenič je v nedeljo zablestel še mlajši od obeh bratov Prevc in se po dveh letih in štirih mesecih spet zavhitel na najvišjo stopničko ter se veselil pete zmage v svetovnem pokalu.

Domen Prevc Vikersund Rojen letalec Šport To je po veliki zmagi povedal Domen Prevc

S komaj 19-letnim članom skakalnega kluba SK Triglav Kranj se je v izteku skakalnice veselil njegov starejši brat Peter, ki je slovenskega junaka dvignil na rame in skupaj sta proslavila izjemen slovenski uspeh na zadnji postojanki norveške turneje.

Najboljši Slovenec v seštevku tretje Raw Air turneje je bil Peter Prevc na 12. mestu. Timi Zajc je bila skupno 16., Domen Prevc 18., Anže Semenič 35., Anže Lanišek 41., Jernej Damjan 65. , Žiga Jelar pa 69.

Domen Prevc Vikersund Vikersund Šport Domen Prevc na najlepši način povabil v Planico

Odlična napoved za Planico

Mlajši od bratov Prevc je bil letos dvakrat četrti na uvodu v sezoni v Ruki, nato pa vse do tekem na Norveškem ni vpisal uvrstitve med najboljšo deseterico. Na severu stare celine je spet ujel vrhunsko formo ter šestemu oziroma sedmemu mestu dodal še posamično zmago, kar je fantastičen obet pred velikim finalom sezone v dolini pod Poncami.

Domen Prevc je na letalnici v Vikersundu za 0,1 točke premagal skupnega zmagovala turneje Ryoyuja Kobayashija.

Domen se ob prihodu na Norveško ni obremenjeval z rezultatu, enak pristop pa napoveduje tudi v Planici. "Ko se je začela turneja Raw Air, nisem imel nobenih pričakovanj. Želel sem samo uživati. To je vse. Tudi doma bom užival. Ne pričakujem ničesar drugega kot zvrhano mero užitka," je po zmagi dejal 19-letni šampion.

Domen Prevc Poleti v Vikersundu Šport Fantastična zmaga Slovenije!

Prevčeva posamičnazmaga je močno odmevala na družbenih omrežih, kjer mu je med drugim čestital tudi predsednik države Borut Pahor. Zabavno anekdoto je delil tudi prvak NSi Matej Tonin, ki je zapisal: "Danes smo imeli družinski pohod v hribe... potem pa mi hčerka odločno reče: 'Ati, gremo, hočem videti Domna, kako bo danes zmagal.' Tako da sem ob zmagi Domna Prevca dvakrat ostal brez besed."

Karavana smučarskih skokov se zdaj seli v Planico, kjer bodo že 21. marca na sporedu kvalifikacije za posamično tekmo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.