Šport
6183 ogledov

"Življenje je kratko": v nesreči umrl francoski ekstremist

reffet
Med treningom v Dubaju se je smrtno ponesrečil francoskih ekstremni športnik.

V prestolnici Združenih arabaskih Emiratov se je zgodila nesreča s tragičnimi izidom. Med treningom se je smrtno ponesrečil francoski padalec Vince Reffet, član akrobatske skupine Jetman Dubai Team, ki je znana po spektakulranih trikih z raketnimi nahrbtniki in krili s karbnsnkimi vlakni. Podrobnosti nesreče, ki se je zgodila v puščavi blizu središča mesta, še niso znane.

"Z nepredstavljivo žalostjo obveščano, da je med treningom v Dubaju umrl Vincetn Reffet" je v uradni izjavi zapisala njegova ekipa. "Vince je bil nadarjen športnik, priljubljeni in spoštovan član našega koletkiva. Izrekamo sožalje družini, prijateljem in vsem, ki so ga poznali," so dodali.

Člani skupine Jetman Dubai so bili med drugim zaslužni za razvoj 'wingsuita' z reaktivnim motorjem, ki lahko vzleti s tal in od tam preide v let na visoki nadmorski višini. Februarja je Reffet, čigar akrobacije so po njegovi smrti postale viralni hit, prvi v praksi demonstriral delovanje novega izuma.

Leta 2014 se je pokojni Francoz pognal v globino z najvišjo stavbe na svetu, nebotničnika Burdž Kalifa, ki v višino meri kar 828 metrov.

"Vedo počnemo nekaj novega. Imamo nešteto sanj, ki jih želimo ureničiti. Življenje je tako kratko," je le mesec dni pred smrtjo izjavil za AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice