Šport
48 ogledov

Zlata lisica bo!

Slovenija 25.10.12, srecko vilar, sportni center Pohorje, foto: mediaspeed mediaspeed
Priprave na naslednjo tekmo alpskih smučark za Zlato lisico, ki je načrtovana za 21. in 22. februar prihodnje leto, potekajo nemoteno.

Generalni sekretar organizacijskega komiteja Zlate lisice Srečko Vilar je zavrnil nekatere špekulacije, da je zaradi težav Športnega centra Pohorje ogrožena tudi tradicionalna prireditev. "Organizacijski komite tekmovanja je v okviru smučarskega kluba Branik, ki je povsem ločen od delovanja športnega centra. Slednji je svoj gospodarski subjekt," je dejal Vilar.

Prvi mož mariborske organizacije je povedal, da so imeli že v juniju v Mariboru preglede s strani mednarodne zveze, kasneje so mariborski organizatorji že opravili pogovore s Fis, agencijo Infront in se septembra udeležili seje prirediteljev svetovnega pokala v Zürichu. "Prav danes smo dosegli še dogovor s televizijo o prenosu tega zahtevnega projekta," je za STA dejal Vilar, ki je ponosen tudi na dejstvo, da ima Maribor tekmo svetovnega pokala zagotovljeno praktično do sezone 2018/19.

Seveda so tudi težave ŠC Pohorje, za katerega je vodstvo podjetja danes predlagalo uvedbo nadzorovanega stečaja, pomembne za organizatorje tekmovanja. "Sami si želimo, da se položaj čim prej razreši. Želja DUTB in športnega centra po oddaji žičniške infrastrukture za nas pomeni del neodgovorjenih vprašanj pri pripravi tekme, zato je pomembno, da se čim prej sklenejo dogovori in pogodbe, ki bodo zagotavljali normalno delovanje naprav in izvedbo svetovnega pokala 2015." Kot pravi Vilar, vse kaže, da se zadeve razrešujejo intenzivno in upa, da bodo dogovori sklenjeni že v kratkem.

Vodstvo finančno obubožanega podjetja je danes na mariborsko sodišče vložilo predlog za začetek nadzorovanega stečaja, ki ga je slednje že potrdilo. Kot je pojasnila direktorica podjetja Barbara Vtič Vraničar, je ponovna oživitev posameznih jeder družbe in zagon naprav za zimsko sezono še vedno možen. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je medtem prevzel hotelske zmogljivosti, medtem ko za žičniške še iščejo najemnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.