Šport
65 ogledov

Zmaga domačega kolesarja

Arnaud Demare EPA
Francoz Arnaud Demare (FDJ) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke Pariz - Nica.

Na 198 kilometrov dolgi preizkušnji od Conde-sur-Vesgreja do Vendoma je Arnaud Demare premagal Britanca Bena Swifta (Sky) in rojaka Nacerja Bouhannija (Cofidis). Majico skupno vodilnega je zadržal Avstralec Michael Matthews (Orica).

Demare, svetovni mladinski prvak iz leta 2011 in francoski prvak iz 2014, je Swifta premagal v zaključnem sprintu. Tega je prvi začel Britanec, toda Demare ga je ujel in prehitel in se veselil druge etapne zmage v sezoni. Skupno je v vodstvu ostal prvi po nedeljskem prologu Matthews, ki ima tri sekunde naskoka pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom (Giant-Alpecin) in štiri pred Novozelandcem Patrickom Bevinom (Cannondale).

Od treh slovenskih predstavnikov je bil tokrat najboljši Luka Pibernik (Lampre - Merida) na 76. mestu, z enakim zaostankom 23 sekund je bil njegov moštveni sotekmovalec Marko Kump 78. Simon Špilak (Katjuša) je bil 111. Skupno je Kump 82., Pibernik 84., Špilak pa 110.

V torek bodo v drugi etapi kolesarji vozili 213,5 km dolgo etapo od Contresa do Commentryja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.