Šport
21934 ogledov

Zmaga odmevala tudi drugje po svetu, slavil tudi Dončić

Tonček Štern Epa
Za izjemno predstavo čestitajo tudi Poljaki.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo še tretjič v šestih letih zaigrala v finalu evropskega prvenstva. Tokrat so kapetan Tine Urnaut in druščina v Katowicxah izločili svetovne prvake Poljake, ki jim tako niso uspeli pomagati niti številni domači navijači. Poljska je proti Sloveniji zgubila še na četrtem zaporednem prvenstvu Stare celine, tokrat se je dvoboj končal s 3:1 v nizih.

Prvi niz so sicer gladko dobili gostitelji, nato pa so vajeti prevzeli Slovenci. Ti so po na razliko dobili drugi niz, dominirali v tretjem, v četrtem pa so po infarktni končnici slavili s 37:35. "Fantje so uničili zabavo sredi Poljske," je vse skupaj pokomentiral slovenski odbojkarski trener Zoran Kedačič.

"Če ne gledate polfinale evropskega prvenstva v odbojki med Slovenijo in Poljsko, boste res živeli kakšno leto več, a zamujate športni dogodek leta," je sicer že med tekmo zapisala ljubiteljica odbojke iz Italije.

Infarkten boj čete Alberta Giulianija so športni navdušenci tako pospremili tudi na socialnih omrežjih, med njimi na primer tudi Luka Dončić in Ilka Štuhec. Uspeh Slovenije je odmeval tudi zunaj njenih meja, celo v Brazilij, saj je Poljska ob porazu izgubila priložnost, da na svetovni lestvici na prvem mestu prehiti Južnoameričane.

Komentarjev 1
Sorodne novice