Šport
31 ogledov

Zmaga Zvezd izzvala boleč nasmešek Daleya

Trevor Daley Dallas Stars Reuters
Dallas je zabeležil pomembno zmago v boju za končnico, St. Louis Blues so zanesljivo padli v Teksasu.

Ekipa Dallas Stars si je z zmago s 3:0 nad St. Louis Blues prvič po letu 2008 zagotovila igranje v končnici. Gola za zmago sta v drugi tretjini prispevala Trevor Daley in Tyler Seguin, zmago je pred domačimi gledalci zapečatil Ryan Garbutt.

Eden najbolj veselih po tekmi je bil Daley, ki si je nadel kavbojski klobuk in se prešerno smejal, kolikor mu je nedavna poškodba to dopuščala. Šest let čakanja se je branilcu Dallasa obrestovalo, uvrstitev v končnico je sinoči zapečatil z golom in podajo. Za nameček se je v vratih izkazal še Kari Lehtonen, ki je vknjižil peto tekmo brez prejetega gola.

"Sicer se malo težko smejim, a preprosto se ne morem nehati smejati," je po tekmi dejal Daley, ki je na sredini tekmi proti Columbusu prejel plošček v obraz in si prislužil 20 šivov. "Dolgo se nismo borili, kot bi se morali, a zdaj si lahko vsi skupaj malo oddahnemo," je še dejal Daley. Zvezde so zamudile uvrstitev v končnico zadnjih pet let, kar je negativni rekord moštva.

Blues v slabi formi

St. Louis, ki je moral nasprotnikom priznati premoč na ledu tudi po številu strelov na gol, razmerje je bilo 40-22, je izgubil še peto tekmo zapored, kar se jim je zgodilo prvič po februarju lani. S tem so tudi ogrozili svoj položaj na lestvici in zapravili veliko možnosti, da bi tekmovanje v rednem delu končali na vrhu zahodne konference.

"Igrali so zelo hiter hokej. Igrali so za vsako ceno, da se uvrstijo v končnico in to je bilo zelo očitno. Na drugi strani se moramo tudi mi zamisliti in se poglobiti v napake," pa je po tekmi menil branilec St. Louisa Kevin Shattenkirk.

Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo drevi gostilo drugouvrščeno ekipo lige Anaheim Ducks.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals : Chicago Blackhawks 4:0
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 3:2
Dallas Stars : St. Louis Blues 3:0
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 5:1
Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 1:2
New Jersey Devils : New York Islanders 2:3*
Calgary Flames : Winnipeg Jets 3:5

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.