Šport
11 ogledov

Zmaji ostajajo pri vrhu

Union Olimpija, Szolnoki Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v 11. kolu jadranske lige premagali Szolnoki Olaj z 79:61. Manj uspešni so bili Novomeščani. Ti so morali priznati premoč Budućnosti.

Košarkarji Uniona Olimpije so še drugič v tem tednu premagali madžarski Szolnoki. V sredo so ga nadigrali v EuroCupu, tokrat pa v ligi ABA. Za Ljubljančane je to sedma zmaga v regionalnem tekmovanju, s katero ostajajo med vodilnimi ekipami lige.

Četudi je bila končna razlika na obeh tekmah podobna, pa je bil drugi obračun v Stožicah precej bolj izenačen. Gostje so bili v prvem polčasu večji del v vodstvu, v nadaljevanju pa so Ljubljančani razliko naredili šele proti koncu tretje četrtine, ko jim je stekla igra v napadu. V 25. minuti je bil rezultat tako še 39:39, nato pa je sledil delni izid 12:0, ki je načel goste (51:39), dokončno pa so jih strle tri zaporedne trojke Blaža Mahkovica, Paola Marinellija in Gregorja Hrovata, ki so Union Olimpijo v 34. minuti pripeljale do vodstva 66:47.

Ob odsotnosti poškodovanih Sasuja Salina in Hrista Nikolova sta bila najboljša strelca Marinelli in Mahkovic, ki sta dosegla po 14 točk, od tega večino v drugem polčasu. Dve manj sta zbrala Hrovat in Marko Marinović.

"Kot smo napovedali - bila je težka tekma. Zelo zahteven prvi polčas, predvsem v napadu, kjer se nismo znašli. Met ni stekel, ni bilo protinapadov, napadalni del tekme je bil slab. V obrambi smo naredili dobro delo. V drugem polčasu, ko smo nadaljevali z dobro obrambo, smo se tudi v napadu sprostili. Bolje smo tudi skakali pod košema, tudi v napadu. Vse skupaj je prineslo na papirju lahko zmago. Na parketu pa nismo imeli lahke naloge," je po tekmi dejal trener zmajev Aleš Pipan.

Sedmi zaporedni poraz Krke

V povsem drugačni formi so Novomeščani. Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so izgubili že sedmo tekmo v nizu; v ligi Aba imajo zdaj pet zaporednih porazov, v državnem prvenstvu pa dva. Krka je nazadnje v ligi Telemach zmagala 18. novembra, v regionalnem tekmovanju pa 1. novembra.

Za razliko od nekaterih prejšnjih tekem so tokrat Novomeščani prikazali dobro in zavzeto igro, vendar so imeli na drugi strani še bolj kakovostno moštvo, ki jim ni dovolili več od častnega poraza. Budućnost je z 90:81 vknjižila peto zaporedno zmago, skupno že deseto, tako da na lestvici zaostaja le za Crveno zvezdo, ki ima še vedno stoodstotni izkupiček.

Krka je dobro odigrala prvi polčas, slabše pa je začela drugega. Gostom je dovolila, da so v 23. minuti pobegnili na 47:36. Kasneje se je nekajkrat sicer približala tekmecu, na začetku zadnje četrtini na 63:68, bližje pa jo Budućnost ni spustila. Tako ji ni pomagalo niti 28 točk Malcolma Armsteada ali dvojni dvojček Chrisa Bookerja (16 točk, 11 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.