Šport
22 ogledov

Zmaji poraženi iz Celovca

Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Telemach Olimpija se iz Celovca vrača s porazom, KAC je bil boljši s 5:2. Ljubljančani so še uspeli izenačiti, nato pa so domači zadeli štirikrat zapored in odločili tekmo. Zmaji se na reprezentančni premor tako odpravljajo s tretjim zaporednim porazom ...

Ljubljanski hokejisti so v zadnjih dveh krogih doživeli dva poraza na domačem ledu, potem ko so morali priznati premoč madžarski Sapi in najbogatejšemu klubu v ligi Salzburgu. Zmaji so se danes podali na gostovanje v še eno zmajevo gnezdo, k sosedom v Celovec, ki je nazadnje prav tako izgubil proti Gradcu. V zmajskem dvoboju so bili na koncu boljši Korošci, Olimpija pa je po dobri prvi polovici popustila v drugem delu tekme.

Celovčani so v tekmo krenili brez kar nekaj standardnih igralcev, ki manjkajo zaradi poškodb. Toda trener Ljubljančanov Bojan Zajc je že pred tekmo opozarjal, da bodo Celovčani zaradi tega še nevarnejši.

Ljubljančani so tekmo dobro začeli, v sedmi minuti je Jan Muršak zadel okvir vrat. Tudi v nadaljevanju je bila igra povsem izenačena, v 18. minuti pa so imeli gostje veliko priložnost, a je strel Patricka Coulomba domači vratar Rene Swette ukrotil. Minuto pozneje je sledil hiter protinapad, gol pa je dosegel Thomas Koch.

D'Alvise Coulombe Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kratkotrajno veselje zmajev

Na začetku drugega dela so imeli gostje dvakrat igralca več, v 27. minuti je Coulombe lepo zadrsal pred gol in izenačil. Vendar je bilo veselje zeleno-belih zelo kratko. Že po 31 sekundah so domači spet povedli, ko je bil v gneči pred golom Jerryja Kuhna najbolj iznajdljiv Stefan Geier. V 35. minuti je napako naredil Mike Ratchuk, ko je zadrsal proti svojemu golu, pod pritiskom dveh tekmecev padel in domači so na lahek način povedli s 3:1.

V zadnjem delu pa so gostje pol tretjine presedeli na kazenski klopi - avstrijski sodniki bi lahko piskali tudi kakšen prekršek manj -, kar je domačim omogočilo lažje vzdrževanje prednosti. V 52. minuti jo je še povečal NHL-ovec Sam Gagner, John Lammers pa je v 57., ko so bili z igralcem manj domači, dosegel še mojstrski gol za 5:1. Le lepotni popravek je v 59. minuti s prvim zadetkom v ligi pristavil Andrew Thomas.

V ligi Ebel bo naslednji teden premor, saj se bodo na prvem turnirju v sezoni zbrale reprezentance, nekateri tekmeci z današnjega obračuna pa se bodo pomerili tudi v reprezentančnem dvoboju Slovenija - Avstrija v soboto v Tivoliju.

Liga Ebel, 19. kolo:

KAC Celovec : Telemach Olimpija 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Strelci: Koch (Lundmark, Myers, 19.), 1:1 Coulombe (d'Alvise, McBride, 27.), 2:1 S. Geier (Myers, 27.), 3:1 S. Geier (M. Geier, Kirisits, 35.), 4:1 Gagner (Lundmark, Myers, 52.), 5:1 Lammers (S. Gagner, 57.), 5:2 Thomas (Erman, Freeman, 59.).
Kazenske minute: KAC Celovec 12 + 10, Telemach Olimpija 18 + 10.

Gradec : Medveščak 5:6 (0:0, 3:4, 2:2)
Linz : Orli Znojmo 4:7 (2:2, 1:1, 1:4)
Innsbruck : Dunaj 0:8 (0:3, 0:2, 0:3)
Sapa Fehervar : Dornbirn 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Salzburg : VSV Beljak 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.