Šport
62 ogledov

Znana državna prvaka v odbojki

ACH Volley - Kuzbass Kemerovo Anže Petkovšek
Na Odbojkarski zvezi Slovenije so zaključili sezono.

Odbojkarska zveza Slovenije se je odločila, da je letošnje državno prvenstvo v prvi odbojkarski ligi končano. Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že 17., in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrta lovorika.

"Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da prvenstvo končamo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo pripeljali do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija," je sporočil predsednik Metod Ropret.

Po njegovi oceni so se kot krovna organizacija odločili dobro: "Če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oziroma ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21."

Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako končala po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice.

Pri moških je naslov državnih prvakov pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana. Ljubljančani, za katere je to že tretja lovorika v letošnji sezoni, saj so se veselili zmag v pokalnem tekmovanju in v srednjeevropski ligi Mevza, so naslov prvakov osvojili 17. Drugo mesto je pripadlo Calcit Volleyju, tretje Merkur Mariboru.

Odbojkarice Calcit Volleyja so si prvo mesto na lestvici pred začetkom končnice zagotovile z zmago v zadnjem krogu, ko so v začetku marca na gostovanju v Mariboru premagale Novo KBM Branik in večne tekmice izrinile z vrha razpredelnice.

Calcit Volley | Avtor: Klemen Brumec Klemen Brumec

Kamničanke se tako veselijo svojega četrtega naslova, zadnjič so bile najboljše v sezoni 2015/16 in druge letošnje lovorike, saj so slavile tudi v srednjeevropski ligi. Tretje mesto je osvojil SIP Šempeter.

Velja še omeniti fair play potezo Krke, ki je kljub temu, da zadnja tekma 6. kroga modre skupine ni bila odigrana, sprejela uvrstitev na 6. mesto, 5. mesto pa prepustila Panviti Pomgrad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.