Šport
120 ogledov

Znani obrazi v češkem parlamentu

jakub janda Epa Jakub Janda je v svoji karieri osvojil veliki kristalni globus (2006) in novoletno turnejo štirih skakalnic (2006).
Številni športni junaki se želijo preizkusiti v politiki.

Čehi so konec tedna izbrali poslance, ki jih bodo na naslednjem mandatu zastopali v parlamentu. Med novimi predstavniki ljudstva sta tudi dve prepoznavni športni imeni - Jakub Janda in Milan Hnilička.

Na listi konzervativne Demokratske državljanske stranke se je v parlament prebil nekdanji smučarski skakalec 39-letni Janda. Slednji je slovenskim ljubiteljem v spominu predvsem zaradi izjemne sezone 2005/6, ko je dobil novoletno turnejo in skupni seštevek svetovnega pokala.

Na listi skrajno desno usmerjene stranke Svoboda in neposredna demokracija pa bo poslansko službo opravljal nekdanji hokejski vratar Hnilička, ki je zbral več kot 100 nastopov za češko reprezentanco in odigral več kot 100 tekem v ligi NHL za ekipe New York Islanders in Rangers, Atlanto in Los Angeles. Med drugim je Hnilička leta 1998 v Naganu osvojil olimpijsko zlato, trikrat pa se je s Češko veselil tudi naslova svetovnih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice