Šport
20 ogledov

Žnidarčič bronast na SP

kajak kanu navijači Boštjan Tacol
Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je osvojil bronasto kolajno v klasičnem spustu na svetovnem prvenstvu v La Plagnu. Žnidarčič je zaostal le za zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Bongom, in drugouvrščenim Francozom Remijem Petejem. Slovenec je za zlato kolajno zaostal 2,48 sekunde.

"Danes je bil na sporedu klasični spust, naslov branim v sprintu. Že pred SP sem povedal, da bom zelo zadovoljen, če bo medalja, ker se bo moralo za kaj takega vse 'poklopiti'. Tako se je tudi razpletlo, začelo se sicer ni najbolje, ker sem v nedeljo zbolel. A danes me je dajal samo kašelj, fizično pa sem bil v redu, samo malo strahu je bilo, če bo vse v redu," je pojasnil Nejc Žnidarčič in dodal: "Vse se je izšlo po načrtih. Na vmesnem času so mi povedali, da sem med drugim in tretjim mestom. Na koncu sem stisnil še na tehnično zahtevnem delu. Malo mi je zmanjkovalo moči, zato sem skušal sem samo odpeljati brez večje napake. Na cilju smo bili prvi trije v dveh sekundah, tako da je bilo zelo napeto, glede na to, da dirka traja 13 minut. Sem zelo zadovoljen, to je bil moj cilj, prva medalja pa je zdaj v žepu."

V kajakaški konkurenci so od Slovencev nastopili še Simon Oven, ki je bil 12., Tim Kolar, ki je bil 19., in Maks Frančeškin, ki je pristal na 31. mestu. V četrtek se bodo v La Plagnu za odličja merile ekipe. "Jutri nas čaka ista disciplina, samo v moštveni konkurenci. Imamo dva mlada tekmovalca, ki sta se danes dobro uvrstila na 12. in 19. mesto. Videli smo, da smo nekje tretji, četrti. Gremo na medaljo, fanta imata še nekaj rezerv, tako da ju bom jaz vodil po progi. Upam, da bo dovolj še za eno kolajno," je po uspešnem prvem nastopu sklenil Žnidarčič. Med kanuisti je zmagal Hrvat Emil Milihram pred Francozom Yannom Claudepierrom in Čehom Ondrejem Rolencem. Blaž Cof je bil 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.