Šport
731 ogledov

Zorman: Ni mi bilo lahko, toda družina je družina

uroš zorman EPA
Dolgoletni slovenski reprezentant se vrača v domovino.

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Uroš Zorman je oziroma bo 1. julija končal zgodbo pri poljskem prvoligaši Kielcah. Kot so v sredo potrdili na uradni strani kluba, se 40-letni Zorman, v zadnjih dveh letih je deloval kot pomočnik glavnega trenerja Talanta Dušebajeva, poslavlja od Kielc, kjer je bil vse od leta 2011.

"Ko sem končal športno kariero, je moja družina odšla v Slovenijo. Zdaj sem že drugo sezono sam v Kielcah in težko je živeti na tak način. Že dolgo razmišljam, kaj bi storil. Klub in Kielce kot mesto sta moj drugi dom. Toda na koncu se je bilo treba odločiti. Ni mi bilo lahko, toda družina je družina," je za spletno stran kluba dejal Zorman.

koronavirus Reprezentant Šport "Se lahko slišiva kasneje, komaj diham, kaj šele govorim"

Ta bo še naprej pomočnik selektorja slovenske reprezentance Ljubomirja Vranješa, a si želi tudi samostojno trenersko delo. Nekateri so ga začeli povezovati s Celjem, a nekdanji igralec Slovana, Prul, Ademarja Leona, Celja in Ciudada Reala to zanika.

Uroš Zorman in Luka Žvižej | Avtor: Anže Petkovšek Poslovilna rokometna tekma Uroša Zormana in Luke Žvižeja v Celju Anže Petkovšek

"Seveda se želiš povzpeti. Začneš kot drugi trener, šele potem si želiš biti prvi. Upam, da mi bo uspelo, a kdaj in kje - bomo videli. Zdaj je zdravje najpomembnejše, razmišljam le o družini in skupnem druženju. S Celjem trenutno ni ničesar. Pravkar smo zgradili hišo v drugem delu Slovenije, rad bi malo živel v njej. Vsekakor bom še naprej delal in poskušal ostati pri svojem športu," je pojasnil Zorman, ki je v karieri kot igralec štirikrat osvojil ligo prvakov, enkrat tudi s Kielcami.

Pred kratkim je sicer izšla tudi  knjiga o njegovi športni poti. 

Lojze Grčman biografija Uroš Zorman Legenda Šport Življenje Uroša Zormana na knjižnih policah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.