Šport
202 ogledov

Zveza na strani kluba v 'primeru Mujanović'

Nik Mujanović Profimedia
OZS v zadevi Mujanović na strani Calcita.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pozorno spremlja dogajanje povezano z odbojkarskim klubom Kamnik in odbojkarjem Nikom Mujanovićem. Gre za spor med klubom in igralcem, v katerem je OZS v okviru svojih pristojnosti upoštevala vse lastne predpise in s tem tudi podprla stališča OK Kamnik.

V zadevi Mujanović je OZS namreč v celoti spoštovala tako interne pravilnike kot sklep članov Predsedstva OZS, ki je bil sprejet na seji 16. novembra 2023, sklicani na pobudo predsednika OZS Metoda Ropreta. OZS je v celoti spoštovala tudi začasno odredbo Okrajnega sodišča v Kamniku, ki OZS prepoveduje kakršnokoli ravnanje, usmerjeno v potrditev mednarodnega prestopnega certifikata (ITC) ali sprejem druge izjave ali odločitve, ki bi igralcu omogočala prestop brez soglasja ali potrditve OK Kamnik.

OZS je ob tem Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB) obvestila, da v skladu s svojimi akti transferja za igralca Nika Mujanovića ne bo podpisala. Da bi se izognila nadaljnjim takšnim primerom je OZS na FIVB naslovila tudi zahtevo, da FIVB izda navodila, kako v prihodnje ravnati v tovrstnih primernih, saj se načini odobritve prestopov igralcev ne zdijo primerni in se lahko razširijo na vse slovenske klube.

OZS bo preko neodvisne pravne pisarne pridobila še ločeno pravno mnenje o zadevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.