Šport
63 ogledov

Žvižej končal reprezentančno zgodbo

Žvižej Slovenija Rusija SP svetovno prvenstvo v rokometu 2013 Barcelona četrtfin EPA
Slovenski rokometaš Luka Žvižej bo odslej igral samo še za klub. Slovenski rekorder po številu nastopov in zadetkov za izbrano vrsto bo končal kariero v slovenskem dresu, igral bo samo še za Celje Pivovarno Laško

Luka Žvižej je kapetan Celja Pivovarne Laško, v slovenski reprezentanci pa je rekorder po številu nastopov z 217 in zadetkov s 702. Zdaj se je odločil, da bo reprezentančno pot končal in se popolnoma posvetil nastopom za celjski klub.

Žvižej je reprezentančno kariero pričel pred 15 leti, nastopil na številnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah, sedaj pa sprejel odločitev, da reprezentančni dres postavi na posebno mesto. "Prišel je tudi ta dan ali pa trenutek, ko se je treba odločiti o tem, kako in kaj naprej. Petnajst let je minilo od prvega nastopa, ko sem z velikim ponosom častno zapel Zdravljico v reprezentančnem dresu in tako vsakič do 217., ki je bil tudi moj zadnji! Tempu vseh treningov, priprav, potovanj, tekem, turnirjev, prvenstev na klubski in reprezentančni je težko slediti. Zato sem se odločil, da nadaljujem samo še s celjsko 77-ico, 20-ica s slovenskim grbom pa gre na posebno mesto, saj ima takšno tudi v mojem srcu!" je za celjsko spletno stran dejal Žvižej.

"Bilo je vsega, veliko več lepega kot manj lepega, veliko izkušenj, veliko preživetega časa s soigralci, prijatelji, z bratom in vsemi, ki so bili del reprezentance. Hvala vsem, ki ste delili trenutke z menoj," je še dodal Žvižej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.