Svet
18 ogledov

Alidi kuža nosi jeklenko kisika

redka bolezen Shutterstock
Alidi Knobloch, triletni deklici iz ZDA, ki trpi zaradi redke bolezni, njen kuža nosi jeklenko s kisikom, da lahko hodi, teče in se igra.

Triletni Alidi Knobloch iz ZDA, ki trpi zaradi redke bolezni, pomaga njen pes, tako da nosi njene jeklenke s kisikom, piše Daily Mail. Trenirani g. Gibbs jo spremlja, kjerkoli hodi, teče in se z njo igra.

Alidi so diagnosticirali nevroendokrino hiperplazijo, ko je imela le osem mesecev. Čeprav lahko diha sama, pa to počne s težavo, zato ji je g. Gibbs vedno pri roki, ko Alida potrebuje pomoč. Na svetu je zabeleženih le kakih 800 podobnih primerov te bolezni, oboleli pa veliko težje dihajo, ker deli njihovih pljuč filtrirajo zrak skozi dodatne sloje celic.

Alidina starša Aaron in Debbie Knobloch sta za štirinožno pomoč slišala na televiziji in pomislila, da bi psi, ki jih trenirajo za pomoč slepim, lahko pomagali tudi njuni Alidi. Našla sta mešanca med zlatim prinašalcem in pudljem. "Alida nikoli na tarna nad svojim stanjem. Včasih poskuša izvleči cevke iz nosu, a ji pojasniva, da to ni dobra ideja. Obožuje g. Gibbsa in on obožuje njo. G. Gibbs je mlad pes, Alida pa je še otrok in njun odnos se še razvija. Doslej sta funkcionirala zelo dobro," je povedala Debbie.

Alida je bila rojena prezgodaj in že v bolnišnici je dobivala kisik, s katerim so jo tudi poslali domov. Po osmih mesecih so zdravniki ugotovili, da ga bo deklica verjetno vedno potrebovala. "Hitro je dojela, da je drugačna. Svoj kisik imenuje 'O' in tudi ve, kdaj je jeklenka skoraj prazna. Želiva ji zagotoviti kar najbolj samostojno življenje," je še povedala dekličina mama, ki je ustanovila sklad za raziskovanje te redke bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.