Svet
9498 ogledov

Zaskrbljujoč skok umrlih v ZDA

Donald Trump Epa
Direktorica ameriškega ministrstva za javno zdravje Illionis Ngoki Ezike je na novinarski konferenci dejal, da se je v zadnjih dveh dneh opazno povečalo število zastrupitev. Še bolj zaskrbljujoče je število umrlih za covid-19 v zadnjih 24 urah.

Kot poroča CNN to sovpada s Trumpovim nasvetom o vbrizgavanju razkužil v telo za preprečevanje koronavirusa. Direktorica ameriškega ministrstva za javno zdravje Illionis Ngoki Ezike je v povezavi z zastrupitvami povedala, da želijo ljudje vnetje sinusov omiliti s čistili, ena oseba pa je v ustih grizla mešanico tekočine za izpiranje ust in belila, da bi ubila virus.

ZDA so v soboto znova zabeležili močan porast števila smrti zaradi novega koronavirusa. Kot je v soboto zvečer sporočila Univerza Johnsa Hopkinsa, so v zadnjih 24 urah zabeležili 2494 smrtnih primerov, medtem ko so jih v petek skoraj polovico manj - 1258. To je bila tudi najnižja številka v zadnjih skoraj treh tednih.

Donald Trump So krivi UV žarki? Svet Zakaj je Trump pobegnil z novinarske konference? So krivi UV žarki?

Ne delajte tega!

"Vbrizgavanje, prebavljanje in čiščenje nosu je nevarno. Tega ne svetujemo, lahko je smrtonosno," je za CNN dejala dr. Ezike.
Spomnimo, ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek ugibal o možnosti, da bi okuženim z novim koronavirusom vbrizgali sredstvo za dezinfekcijo. Voditelji ameriških televizij so nato pohiteli z opozorili Američanom, naj tega nikar ne poskušajo, ker bodo umrli.

Donald Trump | Avtor: Epa Epa

Trump se izgovarja na sarkazem

Trump je sicer dan kasneje pojasnil, da je bilo njegovo priporočilo o zdravljenju koronavirusa z injekcijami sredstva za dezinfekcijo sarkastično vprašanje novinarjem, s katerim je želel videti, kaj se bo zgodilo. Trump je sicer med izjavo v četrtek gledal proti svoji znanstvenici Deborah Birx.

Donald Trump Video Svet Trump bi v okužene vbrizgal kar dezinfekcijsko sredsvo

"Zastavil sem sarkastično in to zelo sarkastično vprašanje novinarjem v sobi glede sredstva za dezinfekcijo. Ampak res ga ubije in ga bo ubilo na rokah ljudi, kar bi stvari zelo izboljšalo," je ob podpisu 500 milijard dolarjev vrednega novega paketa pomoči gospodarstvu zaradi pandemije pojasnil Trump.

Donald Trump Svet Strašljiva statistika zaradi covid-19 v ZDA , Trump pa ščuva protestnike

Trumpovo pojasnilo o sarkazmu je prišlo po številnih opozorilih podjetij, politikov, komentatorjev in strokovnjakov za zdravstvo, da naj Američani nikar ne skušajo zdraviti sami sebe z uživanjem sredstev za dezinfekcijo, ker bodo umrli. Spletni družabni mediji so preplavljeni s šalami na Trumpov račun. Vendar pa je zadeva kot kaže resna, saj iz zveznih držav poročajo o telefonskih klicih ljudi, ki resno sprašujejo, če čistila pomagajo pri zdravljenju.

Donald Trump | Avtor: Epa Epa

Donald Trump Koronavirus Svet Umirali zaradi zdravila, ki ga je priporočal Trump

Znanstvenico spravil v zadrego

Eden od novinarjev ga je potem spomnil, da je med zastavljanjem sarkastičnega vprašanja gledal proti šefici delovne skupine Bele hiše za boj proti koronavirusu Deborah Birx. Ta se je takrat za trenutek delala kot, da ga ne pozna. Na to dejstvo je opozoril tudi voditelj televizije Fox News Bret Baier. "Niti najmanj ni delovalo, da gre za sarkazem, ko je govoril proti doktor Birxovi," je dejal Baier.
Še dan kasneje Trump sploh ni več želel odgovarjati na vprašanja novinarjev. Po 20 minutah je brez postavljenih vprašanj zapustil tiskovno središče, ameriški mediji pa so poročali, da se je želel izogniti neprijetnim vprašanjem glede vbrizgavanja čistil in pojasnil glede izpostavitvi ljudi UV žarkom.
 

Komentarjev 10
  • gstare 20:07 26.april 2020.

    Mnozicno zastrupljanje? Koliko?

  • simona32 15:05 26.april 2020.

    Stvari prihajajo na luč, samo mnogim ne bo všeč. https://www.youtube.com/watch?v=i09q9hJt0YQ

  • DasAuto 14:47 26.april 2020.

    še en dokaz več, da nimajo niti kančka zdrave pameti več... sedaj lahko samo čakamo tožbe, da v navodilih ni pisalo, da je to smrtno nevarno...