Svet
333 ogledov

Aretirali četverico, ki naj bi za božič načrtovala teroristični napad

Teroristični napad Lonodn EPA
Moški so stari od 22 do 41 let.

Britanska policija je danes na severu Anglije aretirala četverico, ki je domnevno za božič načrtovala teroristični napad, so za britanski BBC sporočili protiteroristični viri. Moške, stare od 22 do 41 let, so aretirali zaradi suma priprave na teroristični napad in jih trenutno še zaslišujejo.

V okviru akcije so v Chesterfieldu, kjer so aretirali 31-letnika, med drugim zaprli eno od ulic in preventivno evakuirali bližnje domove. Zaprli so tudi nekatera druga območja, kjer je potekala akcija. Ostale tri osumljene so sicer aretirali na območju Sheffielda.

Opozarjajo, da je nevarnost velika

Britanska policija je  sporočila, da bodo ustanovili dve novi protiteroristični enoti v Manchestru in Birminghamu, ki bosta sestavljeni iz oboroženih policistov, psov in strokovnjakov s področja psihologije, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Direktor britanske obveščevalne službe MI5 Andrew Parker je že v začetku meseca opozoril, da je teroristična grožnja dosegla neverjetno raven, od marca so razkrinkali najmanj deset terorističnih zarot. Sicer pa so v Veliki Britaniji letos zabeležili že pet terorističnih napadov, poroča britanski časnik The Guardian.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.