Svet
6389 ogledov

Avstrijski kancler iz oči v oči s Putinom, to mu je povedal

Vladimir Putin Karl Nehammer Profimedia
Na obrobju Moskve sta se danes sešla ruski predsednik Vladimir Putin in avstrijski kancler Karl Nehammer.

Avstrijski kancler Karl Nehammer in ruski predsednik Vladimir Putin sta se pogovarjala približno eno uro. Po pogovoru je avstrijski kancler dejal, da je bil pogovor zelo neposreden, odkrit in oster. "Moje najpomembnejše sporočilo ruskemu predsedniku je bilo, da se mora vojna nemudoma končati, saj so na obeh straneh samo poraženci," je dejal Nehammer in hkrati dodal, da sta s Putinom spregovorila tudi o hudih vojnih zločinih v Buči in drugih krajih v Ukrajini.

Pri tem pa je avstrijski kancler poudaril, da morajo vsi, ki so za zločine odgovorni, tudi odgovarjati, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Putinu sem nedvoumno povedal tudi, da bodo sankcije proti Rusiji ostale v veljavi in se še zaostrovale, vse dokler bodo v Ukrajini umirali civilisti," je opozoril.

Ukrajina žetev Kriza Svet V Ukrajini dovolj pridelkov, problem je drugje

Prav tako kancler ni optimističen glede končanja ruske ofenzive na vzhodu Ukrajine in opozarja, da se ruske sile pripravljajo na "brutalen in obsežen napad". O tem namerava obvestiti tudi predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.

Optimizem vidi le v tem, da se je Putin še vedno pripravljen pogajati, a le v okviru diplomatskih prizadevanj v Turčiji. "Istanbulski proces je trenutno edina možna oblika soočenja med Rusi in Ukrajinci," je poudaril.

Kancler je obisk označil kot njegovo dolžnost pri iskanju miru. "Iz moje odgovornosti izhaja dolžnost, da ne pustimo nikogar na cedilu, da bi dosegli prekinitev sovražnosti ali vsaj humanitarni napredek za trpeče civilno prebivalstvo v Ukrajini," je še dodal.

Nehammer je bil prvi voditelj katere od članic EU, ki je obiskal Moskvo od začetka vojne v Ukrajini. Pogovori so potekali v rezidenci ruskega predsednika v kraju Novo Ogarjovo na obrobju Moskve.

letalo potniki stavardesa Svet Turki bodo to naredili posebej za Ruse

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da ni predvidena objava posnetkov s srečanja, prav tako pa ruska stran ne bo posredovala informacij o pogovoru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Patricia_Collier 12:00 12.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Pepe007 07:44 12.april 2022.

    Sankcije proti agresorjem morajo biti v veljavi, dokler se umaknejo iz zasedenih ozemlj. Tja sodi tudi Krim.

  • Gandi123 20:12 11.april 2022.

    Vsi sprejemajo sankcije proti Rusiji. Zakaj jih naša oblast ne sprejme? Ali je Mercator - najdražji sosed v ruskem lastništvu izvzet iz sankcij? Oblasti so polna usta groženj, naredijo pa nič!