Svet
3643 ogledov

Bolničar naj bi ubil več kot sto pacientov

Bolnišnica v Italiji Profimedias
V šoku zaradi primera bolničarja z grozljivo prakso.

Nemško tožilstvo je danes sporočilo, da obstaja možnost, da je bolničar Niels H., ki je že v zaporu zaradi dokazanih dveh umorov, ubil več kot sto pacientov.

Tožilstvo in policija sta končali preiskavo v dveh lokalnih bolnišnicah v Oldenburgu; sumijo, da je omenjeni bolničar zakrivil še 16 dodatnih smrti. Konec avgusta so namreč v obtožnici napisali, da je bolničar kriv za smrti 84 ljudi. Doslej so mu dokazali "le" dva umora, zaradi katerih je bil tudi obsojen na dosmrtno ječo.

V začetku prihodnjega leta naj bi tožilstvo tako spisalo novo obtožnico zoper bolničarja, ki se je nad nemočne paciente spravil tako, da jim je vbrizgal prekomerno dozo zdravila za srce, saj je "užival pri tem, da jih je oživljal", je pri tem sporočila agencija AP.

Nemški bolničar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Kot meni tožilstvo, ki se opira na mnenja psihiatrične stroke, se je 39-letni moški nad paciente spravljal zato, da bi si pridobil občudovanje svojih kolegov ter hvaležnost obolelih, ki naj bi ga tako jemali kot človeka, ki jim je rešil življenje.

Sprva je svojo krivdo vztrajno zavračal, nato pa na sodišču izjavil, da upa, da bodo svojci umrlih našli moč za to, da mu oprostijo. Povedal je še, da je svoje zločine zakrivil "relativno spontano".

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.