Svet
24 ogledov

Breivik obseden s svojo zunanjo podobo

Anders Behring Breivik Žurnal24 main
Anders Behring Breivik je po napadih na Norveškem v zameno za sodelovanje s policijo zahteval odstop norveške vlade. A bolj kot sojenje ga skrbi zunanja podoba.

Množičnega morilca Breivika bolj kot sojenje ali obtožnica za napade v Oslu in na otoku Utoya očitno skrbi njegova zunanja podoba.

Vztraja pri rdečem puloverju

Dvaintridesetletni narcisoidni fanatik, kot poroča Daily Telegraph, še vedno ne dovoli fotografiranja v priporu, saj želi, da so v medijih objavljene le njegove "glamurozne" fotografije, kot na primer tista, kjer je fotografiran v uniformi ali z orožjem v rokah, konkretne fotografije pa so bile načrtovane prav v luči morilskih napadov.

Potem ko je sodišče zavrnilo njegovo prošnjo, da bi se na sodišču pojavil v uniformi, vztraja zgolj pri rdečem puloverju znamke Lacoste. Kaj drugega v nobenem primeru ne pride v poštev.

"Želel je, da bi ga ujeli. In vse je priznal. V svojem manifestu je tudi zapisal, da se njegova reklama začne takoj po aretaciji. Vse, kar se je zgodilo po napadih, se odvija po njegovem načrtu. Najbolj me skrbi, da se še vedno igra z nami kot z majhnimi igračkami," je dejal novinar Peter Svar, Breivikov sošolec.

Obseden s svojo podobo

Anders Behring Breivik | Avtor: Reuters Reuters
Neki drug sošolec, ki je želel ostati neimenovan, pa je dejal, da sta bili za Breivika njegova podoba in pozornost drugih ljudi zelo pomembni že pred desetletjem. Takrat 21-letni Breivik si je v ZDA operiral brado in nos, kar se je sošolcu sicer zdelo čudno, a, kot je še dejal, se je Breivik v tistem času družil z ljudmi, obsedenimi s svojo telesno podobo.


Zahteval odstop vlade

Breivik naj bi po navedbah norveške televizije, ki se sklicuje na policijske vire, v zameno za sodelovanje na zaslišanjih zahteval odstop norveške vlade, navaja nemška dpa. Časnik Aftenposten pa v ločenem poročilu navaja, da je Breivik 22. julija obtičal v gostem prometu, zato je bombo v vladni četrti Osla lahko sprožil šele po tem, ko je bila večina uradov že zaprta. V mislih naj bi imel še več tarč, med njimi tudi norveško kraljevo palačo ter sedež vladajoče laburistične stranke.

Komentarjev 3
  • Nota Lovesong 13:14 18.avgust 2011.

    Bombe ja, streljanja pa nikdar in nikoli(ni bilo). V Angleski verziji stateofterror.blogspot.com or stateofterror.wordpress.com NA ŽALOST JE NORVEŠKA KRALJEVINA Z SKORUMPIRANIM KRALJEM(Obamov sluga v Evropi ali resnica zakaj se je Norveška spremenila v enega najbolj umazanih medrasnih stranišč na svetu ...prikaži večtu in ne samo v Evropi)...kakor v Arizoni je šlo prav tako na Norveškem za takoimenovo "afterlife"(v drugem življenju) FLASH MOB bando katero je podkupila(kakor Gadafi v Libiji) sama kraljeva krona. To pomeni da so zveste privržence delavske stranke ministra Stoltenberga enastavno podkupili( privržencem delavske stranke in njihovim družinam je Norveška država izdala nove osebne dokumente in jih rasporedila po tujini kjer so jih čakale posesti plačane z državno gotovino pridobleno od naftne industrije - največ po Australiji). Breivik nikoli ni zagrešil streljanja je pa ravnal po navodilih države glede terorizma ali bombe(država ga je podučila in oskrbela z teroristično akcijo). Norveška po

  • stalker 18:32 14.avgust 2011.

    al pa tebe mučt kva ti pravs na to nc u zapor pa doživljensko u samici brez oblek brez usega ležat na mrzlem betonu ne pa mučt lol kera bedna matr si ti prizadet tebe bi blo treba muct mogoce

  • 1111 17:21 31.julij 2011.

    ...stopit mu na vrat...porka madona...a mu treba dat priznanje??? mučit idiota...