Svet
13759 ogledov

Brutalno pretepli dva gorska reševalca

Gorska reševalna služba Mostar Facebook
S Hrvaške prihajajo vesti o grozljivem napadu na dva gorska reševalca in eno dekle. Eden izmed reševalcev in dekle sta utrpela hude poškodbe.

Minuli konec tedna je na smučišču Platak na Hrvaškem prišlo do grozljivega napada na dva gorska reševalca in dekle. Takrat je na smučišču potekalo evropsko prvenstvo v skibiku, skibobu, snowscottu in 3Skiju.  Do napada je prišlo v nedeljo zvečer v bližnjem lokalu na smučišču, poročajo hrvaški mediji.

Napadalci driftali po smučarski stezi

Kot so povedali očividci, je trojica MMA borcev popoldne preživela v bližnjem lokalu, zvečer pa so pred lokalom trenirali rokoborko. Okoli osme ure zvečer so sedli v avtomobil znamke BMW in pričeli z driftanjem na stezi, ki se nahaja v neposredni bližini baze gorskih reševalcev. Avtomobil je nato obtičal v snegu, trojica pa ga je neuspešno poskušala izvleči.

Napad v Platku | Avtor: Facebook Facebook
V istem baru so se zvečer zadrževali tudi gorski reševalci. Eden se je nato odločil, da gre spati v bazo, vendar sta mu eden izmed mladeničev in dekle preprečila vstop ter zahtevala, naj z motornimi sanmi izvleče avto. Ker ju je reševalec zavrnil, ga je mladenič udaril, reševalec pa je obležal nezavesten.

"Mi smo borci. Veste, kdo smo!"

Napad je opazil eden izmed gostov ter stekel na pomoč. Napadalca je odstranil s poškodovanega reševalca, a se mu je mladenič pričel upirati. Prerivanju sta se pridružila nato tudi prijatelja iz avta. Takrat je na pomoč pritekel še drugi reševalec, vendar je tudi on prejel močan udarec v glavo in obležal.

Ko je prvi reševalec prišel k zavesti, ga je nasilna trojica ponovna napadla z brcami. Napadli so tudi gosta lokala, ki je stekel po pomoč. Nasilje je želelo ustaviti tudi dekle, ki je bilo v družbi trojice, vendar so tudi njo štirikrat udarili v glavo. Med izživljanjem nad gostom lokala sta mladeniča glasno vpila: "Mi smo borci. Veste, kdo smo!"

Vsi napadalci že izpuščeni iz zapora

Na kraj dogodka je prispela nujna medicinska pomoč in policija, ki je trojico tudi odpeljala v pripor. Zdaj je trojica že na prostosti, po vozilo pa je prišla tretja oseba.

Žrtve napada so med brutalnim izživljanjem utrpele hude poškodbe. Reševalec ima pretres možganov in poškodbo vratne hrbtenice. Gost, ki je skušal pomagati, ima zlomljeno roko, dekle pa ima notranje krvavitve v pljučih.

Preiskava incidenta še vedno poteka. Direktor Goranskega športnega centra Alen Udovič pa je dejal, da bi bilo varovanje smučišča predrago. Vsako sezono namreč beležijo dva do tri primere, ko vozniki zapeljejo na smučarsko stezo.

 

* Fotografije so simbolične

Prehod za pešce. Slovenija Za sedemletnico usoden padec s kolesa iranski par ples Video Svet Zaradi tega posnetka par obsojen na deset let zapora
Komentarjev 9
 • Avatar pantani
  pantani 09:30 02.februar 2023.

  Najprej polomit vsem trem kosti,nato pa za 20 let v arest,kjer bodo delali težka fizična dela od jutra do večera!!!

 • gregor96 06:36 02.februar 2023.

  ni druge kot cepin sred čela

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 22:12 01.februar 2023.

  Tole bi pasalo v rubriko Bizarno. Zakaj nikjer ni podatka kako je možno, da so bili napadalci že izpuščeni iz pripora, čeprav so težje poškodovali tri ljudi?