Svet
17982 ogledov

Covid-19: Podatki katastrofa za Slovenijo

Covid-19 koronavirus test Profimedia
Podatki kažejo na katastrofo Slovenije v boju s covid-19.

Medtem, ko se države na severu in zahodu Evrope, kjer je precepljen že velik delež prebivalstva, odpirajo, njihovi prebivalci množično obiskujejo koncerte, mladi se zabavajo, pa je slika na jugu in vzhodu Evrope drugačna.

Bojana Beović Drugačni simptomi Slovenija Zelo verjetno ne boste posumili, da ste okuženi z novo različico

Številni, ki so v zadnjem času obiskali BiH namigujejo, da tam življenje poteka nemoteno, podatki spletne strani Worldometer, kjer že od samega začetka pandemije covid-19 beležijo števil okužb, smrti in po novem tudi cepljenj, kažejo, da so dokaz o teži pandemije, ki jo trpi Bosna in Hercegovina statistični podatki in primerjave z drugimi državami.

otvoritev Ikea Ljubljana Slovenija Kam še lahko greš brez PCT

BiH je po podatkih Worldometers na prvem mestu po številu smrti povezanih s covid-19 v Evropi in druga na svetu, takoj za Perujem. Beležijo 3.134 smrtnih primerov na milijon prebivalcev, več od Madžarske na druge mestu s 3.128 primeri. Po podatkih Worldometra je bilo v BiH do zdaj s koronavirusom okuženih 225.857 oseb, 10.203 jih je umrlo. 

Pandemija covid-19 v ZDA | Avtor: Epa Epa

Cepljenje Slovenija Zdravje Neverjeten naval na cepljenje po zaostritvi ukrepov: Tako kaže po regijah

Slovenija v vrhu po številu smrti

Pogled na statistiko razkriva, da je najslabše stanje v evropskih državah, kjer je prebivalstvo slabo precepljeno. Izjema ni niti Slovenija. Od evropskih držav imajo večje število mrtvih v povezavi s covid-19 poleg BiH in Madžarske, še Črna gora, Bolgarija, Češka, Slovaška in Belgija. Slednja je bil med najbolj prizadetimi državami v prvem valu. Slovenija je na svetovni lestvici Worldometra 16 po številu smrti povezanih s covid-19. Po podatkih statistične spletne strani se je do danes v Sloveniji s koronavirusom okužilo 282.935 ljudi, umrlo je 4.494 ljudi, število smrti na milijon prebivalcev pa je 2.161.
 

Komentarjev 25
  • Avatar Minovak
    Minovak 16:38 19.september 2021.

    Pravijo, da pri nas primanjkuje zdravnikov...samo pred Parlamentom jih je bilo okoli 8.000, ki pa so bili še bolj "pametni" kot ves zdravstveni lobi, pa bi jih zaposlili, ker vse vedo.

  • Avatar pantani
    pantani 16:24 19.september 2021.

    Samo v vednost, Danska ima dobrih 30% cepljenih. Ukrepe pa so sprostili zato, ker so 9. dni protestiral z razbijanjem po loncih!!! Resno, to ni zajebancija,samo naši mediji tega ne bodo objavili. Sem 1x na teden v stiku s kolegico, ...prikaži več ki živi na Danskem!!!

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:04 19.september 2021.

    Janšizem je res katastrofa za Slovenijo. Kdo bi vedel, koliko ljudi si je zaradi razmer, v katerih so se znašli, storilo samomor? In kdo je odgovoren za vse te smrti?