Svet
7 ogledov

Dostop do Camerona ni bil zastonj

David Cameron je sicer dosegel cilj poraziti vladajoče laburiste, a bo, če bodo Žurnal24 main
Potem ko so ga ujeli, da v zameno za donacije Konservativni stranki ponuja dostop do britanskega premierja Davida Camerona, je finančnik stranke Peter Cruddas napovedal odstop. Razkrinkali so ga novinarji časnika The Sunday Times.

Novinarji The Sunday Times so pod krinko obiskali finančnika vladne Konservativne stranke Petra Cruddasa in ga posneli, ko se je hvalil, da jim lahko zagotovi dostop do premierja Davida Camerona, njegove ekipe za oblikovanje politik in pomembnih ministrov. V zameno je zahteval donacije stranki v višini 250 tisoč britanskih funtov (298.960 evrov) na leto. V stranki zanikajo, da bi o tem kar koli vedeli.

Cruddas obžaluje "kakršen koli vtis neprimernosti", Cameron pa je napovedal preiskavo v stranki. Odstop finančnika je podprl, njegovo ravnanje pa označil za nesprejemljivo in poudaril, da v Konservativni stranki na ta način ne zbirajo denarja ter da se to ne bo več ponovilo. Crudassa bo nasledil Stanley Fink, ki je te naloge že opravljal.

Poslanec glavne opozicijske stranke laburistov David Miliband je dejal, da primer vzbuja resna vprašanja o vplivu donatorjev na politiko vlade.

Komentarjev 1
  • Nesrečni 14:57 25.marec 2012.

    Vidite naši politiki, kaj se pravi bit politik. Samo hvalil se je pa je odstopil, ko so objavli, ne pa vi, ko vas vlačijo po sodišču pa se še vedno oklepate politike ipoložajev, kot da brez vas ne moremo. Če ...prikaži več se zgledujete po zahodu, v vskem dre.. se še v tem primeru.