Svet
1925 ogledov

Dvajset let se je pretvarjala, prijavila se je celo za ravnateljico

Učiteljica v razredu
Učiteljica z lažno diplomo je bila na šoli zaposlena prek 20 let.

Poročali smo že, da so na Hrvaškem po preverjanju v osnovnih, srednjih in visokih šolah v letošnjem letu odkrili več učiteljev z lažnimi diplomami. 

Revizija po navodilih ministrstva

Med njimi je učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Mate Balota v Bujah v Istri. Vest je za hrvaške medije potrdil ravnatelj šole Dražen Hinek, ki je nedavno po navodilih hrvaškega šolskega ministrstva izvedel revizijo med svojimi zaposlenimi. 

Fizika Goljufija Svet Učitelj z lažno diplomo učil v osnovni šoli Gimnazija Ne morejo verjeti Svet Profesorica s ponarejeno diplomo je bila mentorica državnega prvaka

Lastnica ponarejene diplome je v Bujah na razredni stopnji delala več kot 20 let. Po poročanju Glasa Istre je to prvi primer odkrite ponarejene diplome v Istri.

Učiteljica s ponarejeno diplomo na šoli ni več zaposlena. Po poročanju hrvaških medijev se je v času, ko je delala na šoli, prijavila tudi za mesto ravnateljice, a ni bila izbrana na to funkcijo. 

Ponarejene diplome tudi v Sloveniji

Nedavno smo poročali o primerih ponarejenih diplom tudi v Sloveniji. V Splošni bolnišnici Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. 

Bolnišnica Izola Slovenija Dve leti je lagala, da je zdravnica, preden so jo odkrili, zdaj je dobila kazen Bolnišnica Slovenija Ker je imela slab ponaredek, odkrili še medicinsko sestro brez diplome streljanje Izola Slovenija V izolski bolnišnici zdravnica s ponarejeno diplomo

Po primeru v izolski bolnišnici so odkrili še medicinsko sestro, ki je s ponarejeno diplomo delala v Splošni bolnišnici Trbovlje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Duble 17:17 06.junij 2019.

    ne vem zakaj imam občutek da je bila verjetno boljša pri učenju kot večina ostalih učiteljev.