Svet
50565 ogledov

Dve petnajstletnici napadli voznico avtobusa in jo zbrcali

Hrvaška policija Facebook Fotografija je simbolična.
Mladoletnici sta v nedeljo zvečer napadli in poškodovali voznico zagrebškega mestnega avtobusa (ZET), poroča hrvaški portal 24sata.

Voznico sta dve petnajstetnici podrli na tla in jo brcali, ta pa se ni upirala, ker sta bili napadalki mladoletni. Po napadu je na kraj prispela policija. 

Kot so pojasnili na ZET, so njihovi delavci "zelo pogosto žrtve verbalnega ali fizičnega nasilja", zato pozivajo policijo, naj ukrepa. Tudi sami so se dogovorili za uvedbo nekaj ukrepov, kot so namestitev videonadzora na vseh terminalih ter zagotavljanje pravne in psihološke pomoči delavcem, ki so bili žrtve napadov.

"Sinoči okoli 21. ure sem prejel informacijo, da je bila napadena naša sodelavka, voznica avtobusa. Nisem želel ničesar napisati, dokler ne dobim več informacij. Danes zjutraj me je poklical kolega in me vprašal, ali sem slišal za napad? Dal mi je telefonsko številko sodelavke, pa sem jo poklical, da bi jo vprašal, kako je, če kaj potrebuje in da bi jo opozoril na njene pravice. Napadli sta jo dve 15-letnici, jo podrli na tla in jo brcali. Sodelavka se jima ni želela upirati in maščevati, ker sta mladoletni. Ko sta jo pošteno prebrcali, je prišla policija, urgenca, notranji nadzor," je na Facebooku po dogodku zapisal Darko Begić, predsednik sindikata.

Opozoril je na vse manj spoštovanja do voznikov in voznic avtobusov in tramvajev in pozval pristojne k ukrepanju.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Lana Kunc 09:25 18.januar 2024.

    Lepa vzgoja staršev, vedno slabše vedenje mladine. Ja bodo morali imeti na avtobusih skritega policista in video nadzor naj potem poskušajo. Res mladina vedno bolj brezobrazna, ne vsa da ne bo pomote.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:46 18.januar 2024.

    To je njihov problem.Je pa res,da bi v takih primerih morala mladina odgovarjati za nastale posledice,kazen takoj in huda,pa bodo pred drugim izpadom krepko premislile,če bodo to še naredile

  • Pepe007 08:36 18.januar 2024.

    Mladoletne, ki s svojimi dejanji "prestopijo" v kriminal odraslih, je treba enakopravno obravnavati kot odrasle. Ni prav, da se jih diskriminira, če s svojimi dejanji tega niso hoteli.