Svet
8 ogledov

Dvesto ranjenih v trčenju vlakov

Seul trčenje vlakov na podzemni železnici
1/3
Reuters
V južnokorejski prestolnici Seul sta davi okoli 8.30 ure po srednjeevropskem času trčila vlaka podzemne železnice. Po navedbah tamkajšnjih gasilcev je bilo ranjenih 200 ljudi, od tega ena ženska huje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah AFP se je vlak na postaji Sangwangsimni zaletel v zaustavljen vlak od zadaj. Prve ugotovitve kažejo, da naj bi nesrečo zakrivil nedelujoč sistem avtomatičnega zaustavljanja, ki bi moral preprečiti, da bi se vlaka preveč približala.

Kot je pojasnil predstavnik seulske podzemne železnice Chung Soo-Young, proga pred postajo zavije, zaradi česar strojevodja ni pravočasno videl, da je postaja že zasedena. Da bi se izognil trčenju, je zategnil ročno zavoro, a je bila razdalja med vlakoma premajhna, je dejal Chung.

Veliko dela za zdravstveno osebje

Po nesreči so z obeh vlakov evakuirali okoli 1000 ljudi. Več kot 150 ljudi je oskrbela zdravniška služba, večinoma zaradi lažjih izvinov in ureznin. Do nesreče je prišlo le dobra dva tedna po tragični nesreči trajekta, v kateri je umrlo okoli 300 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.