Svet
2925 ogledov

Janšo dobil vabilo na pogovor

Janez Janša Epa
"Če bo Slovenija 1. julija prevzela predsedovanje EU, nočemo takih razprav," je poudarila evroposlanka.

Evroposlanka Sophie In 't Veld, ki vodi skupino za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v okviru odbora Evropskega parlamenta za državljanske pravice, pravosodje in notranje zadeve, bo predsednika vlade Janeza Janšo, vodjo Ukoma Uroša Urbanijo, ministra za kulturo Vaska Simonitija, generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca in varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski povabila na skupno razpravo o medijih v Sloveniji, ki je napovedana v marcu. 

"Mislim, da ga upravičeno kritizirajo zaradi napada na novinarko, ki je bil nepotreben. Vsak ima pravico do svojega mnenja, do svobode govora, a menim, da vodilni politiki ne bi smeli podpihovati sovraštva in strahu," je v oddaji Studio City Janševo kritiko novinarke Lili Bayer komentirala In 't Veldova. Kot je povedala, se obtožbam, da v Bruslju ne vedo, kaj se v Sloveniji pravzaprav dogaja, čudi. "Slovenija ni Severna Koreja, je odprta država, ima veliko stikov. Zanima nas, kaj se dogaja v Sloveniji, imamo svoje vire. Ni mi jasno, zakaj trdi, da ne poznamo resnice," je poudarila.

Janez Janša Zmerjanje novinarjev Slovenija Zaradi tvitanja nad Janšo tudi evropska komisija

Prepričana je, da bi Evropski parlament moral začeti spremljati razmere spoštovanja načel demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v Sloveniji. "Novinarje napadajo marsikje, tudi na Nizozemskem. Mislim, da vodilni politiki ne bi smeli spodbujati sovraštva in nasilja," je pojasnila nizozemska evroposlanka.

Skrbi pa jo, da Janša "občuduje voditelje, kot sta nekdanji ameriški predsednik Trump in madžarski premier Orban", saj da Madžarski že grozi postopek po 7. členu Pogodbe o EU. "Če bo Slovenija 1. julija prevzela predsedovanje EU, nočemo takih razprav," je poudarila, saj da vsi potrebujemo umirjeno in zanesljivo vodenje ter spoštovanje skupnih vrednot.

Janez Janša Matej Tonin Zdravko Počivalšek Slovenija Zato Tonin in Počivalšek v Slovenijo vabita evropsko komisarko

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mirror 09:40 23.februar 2021.

    To je izbira. Povabljena sta dva zaprisežena udbovca na pogovor o medijih.

  • rd2dmk2 09:38 23.februar 2021.

    ne klicat hudiča.enkrat je prišla trojka iz bruslja pa smo ostal brez bank in njihovih delnic. bo sedaj spet prišla trojka, pa bomo dobil kazen, mi narod, da ne bo pomote . namest da se ukvarjate z twiterji, instagrami in ...prikaži večn FB in tok-toki, raje vzemte v roko Štoparski vodnik po galaksiji. boste kaj smešnega zvedel. tiste portale pa, le kdo jih že bere, jest definitvno ne. ko bodo bral "twite" samo partijski člani, bodo oni blaženi, ostali, ki jih bomo pa spregledali, pa še bolj.

  • Avatar Leon
    Leon 07:55 23.februar 2021.

    Janez bo poslal svoje pudlčke v Bruselj .