Svet
57368 ogledov

Fotografija, zaradi katere joka svet

Sirija - deklici Facebook
Pretresljivi posnetek, ki se kot požar širi po spletnih omrežjih.

Petletna deklica drži svojo sedem mesecev staro sestrico za njeno majico, da bi jo tako rešila. Na fotografiji se vidi tudi obupan oče, nekaj metrov nad svojima deklicama, poroča BBC.

Fotografija je nastala v trenutku po bombandiranju Idliba.

Bashar al-Sheikh je novinar, ki se je znašel na prizorišču. Najprej, poroča SY24, za katerega dela, ni ničesar videl, saj je bilo vse naokrog polno prahu, slišal je le kričanje moškega in otroški jok, nato pa videl pretresljivi prizor.

Naredil je posnetek, nato pa pomagal pri reševanju, ki je povezao več prisotnih ljudi. Deklici so rešili in ju prepeljali v bolnišnico, kjer pa je starejša žal umrla zaradi posledice poškodb. V bombandiranju je umrla tudi mama deklic.

Svečke Tragično Svet Po smrti novorojenčka prosijo za milost

Na tisoče razseljenih

Na severozahodu Sirije je bilo v zadnjih treh mesecih razseljenih več kot 400.000 ljudi, so medtem včeraj sporočili Združeni narodi. Sirska vojska je v tem obdobju okrepila napade na območje, ki je še pod nadzorom uporniških skupin, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na območju, ki je tarča napadov, živi približno tri milijone ljudi, skoraj polovica od njih se je v regijo preselila že iz drugih predelov Sirije. Večina razseljenih je iz provinc Idlib in Hama.

Vojska sirskega režima pod vodstvom Bašarja al Asada je aprila letos ob podpori ruskih letal sprožila veliko ofenzivo proti upornikom v provincah Hama in Idlib, ki sta še zadnji večji trdnjavi sirskih upornikov v državi. Doslej je ta ofenziva zahtevala 2636 smrtnih žrtev, med njimi 744 civilistov.

Sirska državljanska vojna, ki se je začela leta 2011, je doslej zahtevala več kot 307.000 smrtnih žrtev. Več milijonov ljudi je moralo zapustiti svoje domove.

Abu Bakr al-Baghdadi Še je živ! Svet Vodja IS Baghdadi se je po petih letih pojavil na videoposnetku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • AnzeSmolej 16:28 27.julij 2019.

    Ne verjamem niti eni sliki ali video posnetku ki "bliskovito širi". Od kar je bilo dokazano (googlajte sami) da je skoraj vsaka taka slika NASTAVLJENA, vzeta iz konteksta ali preprosto vse zaigrano. Fake news se ne da kar tako!

  • Anastasia 11:32 27.julij 2019.

    Trump, MORILEC!!

Sorodne novice