Svet
10788 ogledov

Genova. Gasilci bežali, ljudje spet v strahu.

Genova, zrušenje viadukta Epa
Območje so pristojni zaprli.

Dostop do hiš, ki se nahajajo na območju zrušenega viadukta v Genovi so oblasti blokirale, saj je začel pokati tudi vzhodni del betonske strukture, so objavili tamkajšnji gasilci.

Ljudje, ki so bili evakurani iz hiš in stanovanj pod viaduktom, več ne smejo do svojih bivališč, je povedal načelnik gasilcev Luca Cari. "Zvoki, ki se širijo iz tistega dela viadukta, ki je ostal cel, so danes drugačni kot v prejšnjih dneh," je pojasnil Cari.

Gasilci so po opozorilu bežali z območja, ljudje so v strahu. Iskanje pogrešanih so sicer pristojni prekinili že v noči na nedeljo, ko so našli še zadnja tri trupla. Končna številka umrlih v tragediji je 43.

Genova, zrušen viadukt | Avtor: Epa Epa

Most v Genovi Slovenija Se lahko tragedija kot v Genovi zgodi na naših cestah?

Kot je znano, viadukt Morandi se je zrušil v torek med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Pri tem je umrlo 43 ljudi. Razlog za katastrofo preiskovalci še ugotavljajo, bi pa lahko bila kriva načeta jeklenica.

Italijanska vlada je že sprožila postopek odvzema koncesije zasebnemu podjetju Autostrade per l'Italia, ki upravlja s tem in številnimi drugimi deli italijanskih avtocest. Podjetje odgovornost zavrača, je pa napovedalo vzpostavitev dveh skladov za pomoč žrtvam in njihovim družinam ter potrebe mesta Genova, v skupni vrednosti pol milijarde evrov.

Genova Vizita za živali Reševalni psi: Tako težko je njihovo delo Porušen viadukt "Še vedno se tresem" Svet Kdo je voznik tovornjaka s fotografije, ki je postala simbol tragedije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.