Svet
6573 ogledov

Gasilci objavili dramatičen posnetek

Notre-Dame požar Epa
Pariški gasilci so objavili posnetek, v katerem je jasno razvidno, kako srčno so se borili z ognjem, ki je požiral dele katedrale Notre Dame.

Na zmontiranem posnetku, ki so ga dopoldne po uničujočem požaru na katedrali Notre Dame, delili pariški gasilci je jasno razvidno, kako srčno so se borili z ognjem.

Gasilci so po 16-tih urah po začetku požara razglasili, da je ta pogašen. Pod nadzorom so imeli pogorišče ob tretji uri zjutraj.

Notre-Dame požar Slovenija Janševi vojščaki tragedijo v Parizu izkoristili za hujskanje

Kot je znano, v gašenju požara se je eden izmed okrog 400 gasilcev, ki so sodelovali v intervenciji, hudo poškodoval. Kakšno je njegovo stanje, za zdaj še ni znano.

Zaenkrat ni znano, zakaj je začelo goreti, so pa na katedrali potekala obsežna obnovitvena dela, ki bi po oceni gasilcev lahko bila vzrok. Preiskava se je sicer že začela in ponoči so zaslišali delavce, ki so opravljali dela na cerkvi.

Požar Notre Dame | Avtor: Epa Epa

Številni premožni Francozi in evropske države so že ponudili finančno in drugo pomoč pri obnovi znamenite cerkve.

Besede sočutja v Francijo prihajajo z vsega sveta, med drugim se je oglasil tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Gotsko cerkev je označil za simbol francoske in svetovne kulture, umetnosti, duha in razuma. "Navdihuje že dolga stoletja in tako bo tudi poslej. Skupaj ga bomo obnovili za prihodnost," je danes še zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Donald Trump Notre Dame Svet Trump ga je spet pihnil, ko je solil pamet francoskim gasilcem Požar Notre Dame Notre Dame Svet Zato je bilo tako težko gasiti katedralo

Požar Notre Dame | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • McBobo 12:52 17.april 2019.

    Dajte objavit še tisti posnetek, kako se je nek musli z belo kapco mirno sprehodil po balkonu, ko je že konkretno gorelo. Pred časom so poškodovali orgle ravno v tej cerkvi, tako da to kar se je zgodilo, je bilo ...prikaži več samo še vprašanje časa.

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 15:45 16.april 2019.

    smešno po poročilih francoskih medeijev se obnovitvena dela sploh še niso začela, zavajanje po naročilu od kod lepote tvoje ?

  • jj1 13:16 16.april 2019.

    Dobri so ti musliči, vejo kdaj in kam, morajo udariti.