Svet
17744 ogledov

Grozilna napoved: V Rusijo prihaja vojna

Volodimir Zelenski Epa
Napoved pospremljena z besedami: "Napadi na rusko ozemlje so neizogiben, naraven in popolnoma pravičen proces vojne med državama."

V Rusijo, v njena strateška središča in vojaška oporišča, se vrača vojna, je danes dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, potem ko je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da je ruska zračna obramba nad Moskvo sestrelila tri ukrajinske brezpilotne letalnike.

"Vojna se postopoma vrača na rusko ozemlje, v njena simbolna središča in vojaška oporišča," je dejal in dodal, da so napadi na rusko ozemlje "neizogiben, naraven in popolnoma pravičen proces" vojne med državama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ukrajina postaja močnejša," je dejal Zelenski, a opozoril, da se mora pripraviti na nove napade na svojo energetsko infrastrukturo. "Zavedati se moramo, da lahko ruski teroristi tako kot lani tudi to zimo napadejo naš energetski sektor in kritične objekte," je opozoril.

Za kratek čas zaprli tudi letališče

Zelenski je govoril po tem, ko so bili davi nad Moskvo sestreljeni trije ukrajinski droni. Pri tem je bilo poškodovano pročelje dveh stolpnic v poslovni četrti v Moskvi, za kratek čas je bilo zaprto mednarodno letališče Vnukovo.

Fotografije s kraja dogodka kažejo, da je na vogalih stavb poškodovanih več oken, pod njimi pa so na tleh raztresene razbitine.

Obrambno ministrstvo v Moskvi je danes sporočilo tudi, da je ruska zračna obramba ponoči uničila 25 ukrajinskih dronov nad polotokom Krim, ki si ga je Rusija nezakonito priključila leta 2014.

Jevgenij Prigožin Nič več v Belorusiji Svet Neverjetno, kje so opazili upornika Prigožina tank Ukrajina Video Svet Eksplodiral ob stiku, a to ni pomagalo Ukrajincem Vladimir Putin Svet Včerajšnje Putinove poteze dokazujejo njegovo zaskrbljenost

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 70
  • Avatar pantani
    pantani 06:31 01.avgust 2023.

    Blazneš zeleni!!!

  • AnzeSmolej 07:04 31.julij 2023.

    Ukrajina je fasistična država, polna USA interesov pranja denarja in bioloških laboratorijev... USA želijo uničiti EU preko te vojne. Želijo uničiti vse kar jih lahko kakorkoli ogroža + vsi ostali dolgoročni plani da se zmanjša prebivalstvo in totalni nadzor čipiranih ovc

  • AnzeSmolej 07:00 31.julij 2023.

    VI VSI STE BUDALE! Nič se nismo naučili iz zgodovine! Urmli bi za ene ali druge. Med tem ko se miljarderji in politiki srkivajo, enako tudi njihovi sinovi, ki ne bodo nikoli šli v vojno! Navaden folk umira za cilje ...prikaži več globalistov in njihovi mokrih sanjah po New World Order in 1 World government .... Odtranimo moderne kralje ki nam otežujejo življenje in mogoče lahko živimo mirno na tej zemlji