Svet
3449 ogledov

Eksplodiral ob stiku, a to ni pomagalo Ukrajincem

tank Ukrajina Epa Uničen tank v Ukrajini.
Ruska vojska je odbila več ukrajinskih napadov na jugu države.

Ruska vojska je danes sporočila, da je odbila napad ukrajinske vojske v bližini mesta Orihiv na jugu Ukrajine. Napad naj bi potekal v okviru ukrajinske protiofenzive, v njem pa naj bi sodelovali trije bataljoni, opremljeni s tanki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"26. julija zjutraj je sovražnik nadaljeval intenzivne ofenzivne operacije v bližini Orihiva. Ukrajina je izvedla obsežen napad s tremi bataljoni, okrepljenimi s tanki," je v izjavi sporočilo rusko obrambno ministrstvo. "Vsi napadi oboroženih sil Ukrajine so bili odbiti. Naše sile so obdržale svoje položaje," so dodali.

Ruska vojska je sporočila tudi, da je dosegla nov napredek v smeri mesta Liman v ukrajinski vzhodni regiji Doneck, potem ko je v torek poročala, da je na tem območju napredovala za približno dva kilometra.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva naj bi spopadi trenutno potekali v bližini vasi Sergijivka, v kateri naj bi ruske sile že prevzele nadzor. V Kijevu medtem niso potrdili nobene izmed navedb ruske vojske ali obrambnega ministrstva.

Vnelo se je strelivo

Vzniknil je posnetek iz omenjene regije, na katerem je moč videti uničenje ruskega bojnega vozila T80-BV. Ob napadu ukrajinske 72. mehanizirane brigade je v ruskem tanku eksplodiralo strelivo.

Nova obsodba ruske blokade

Na zasedanju Sveta Nato-Ukrajina v Bruslju so v sredo Ukrajina in njene zaveznice iz Nata ostro obsodile odločitev Rusije, da izstopi iz sporazuma o izvozu ukrajinskega žita preko Črnega morja, in njene namerne poskuse ustavitve ukrajinskega kmetijskega izvoza, od katerega je odvisnih več sto milijonov ljudi po vsem svetu.

Kot so po zasedanju sporočili iz Nata, so obsodili tudi nedavne ruske raketne napade na Odeso, Mikolajiv ter druga ukrajinska pristaniška mesta, kot tudi "cinične napade Moskve z droni na skladišča žita v mestu Reni ob Donavi, ki je zelo blizu Romuniji".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Gandolf 10:04 29.julij 2023.

    Ne podpiram Rusije vendar Nato ni bil sposoben v 10 letih premagati Afganistancev. Sedaj bi želel sesuti Rusijo. Sladke sanje dementnega Bidna in njegovih EU služabnikov!

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 12:00 27.julij 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

  • Anja1956 11:46 27.julij 2023.

    Ukrajinske enote , sestavljene iz večino prisilno mobiliziranih moških , gredo rade v napad, saj se lahko le na ta način čimprej predajo Rusom in imajo s tem večjo možnost preživetja !