Svet
5426 ogledov

Grozljive nove podrobnosti nesreče, v kateri sta umrli učenki

Nesreča na Hrvaškem Pixell
Nesreča na hrvaškem počivališču, v kateri sta umrli dve učenki. Tako je ravnal voznikov delodajalec.

Kot poročajo hrvaški portali je voznik, ki je prejšnji petek povzročil prometno nesrečo na počivališču pri Novski, večer pred tem poklical ekipo nujne medicinske pomoči zaradi hudih bolečin v hrbtenici in nogah.

60-letnemu Ivanu Filipoviću so ponudili tako imenovano blokado, zatem bi moral počivati.

Bolečine so se mu pojavile že pred tem, in sicer v Beogradu, ko je natovarjal blago na tovornjak. Prevozil je sto kilometrov in imel dva odmora zaradi čakanja na meji, nato je vozil še trideset kilometrov. Bolečine so bile prehude, poklical je nujno medicinsko pomoč.

Po prejeti protibolečinski blokadi je v kabini tovornjaka preživel noč, pot je nadaljeval v petek ob osmih zjutraj do usodnega 133-tega kilometra tistega dne, ko je pri hitrosti 50 kilometrov več od dovoljene zapeljal na počivališče med ljudi in pri tem usmrtil dve 14-letnici.

Nesreča Hr | Avtor: Facebook Facebook

Nesreča na Hrvaškem Smrt 14-letnic Svet To je povedal voznik kamiona, ki je sejal smrt

Zakaj ni dobil zamenjave?

Hrvaška javnost se pri tem sprašuje, zakaj delodajalec prevozniku ni zagotovil ustrezno zamenjavo, če več kot očitno ni bil sposoben za delo.

Ministrstvo za promet je pri tem včeraj potrdilo, da je bil delodajalec, lastnik podjetja Marin Promet, Miroslav Pejić, že večkrat v postopku in tudi kaznovan zuaradi nespoštovanja zakonodaje v tistem delu, ki narekuje, kako dolgo lahko voznik vozi v kosu in kdaj mora počivati.

Pejić za novinarje še vedno ni dosegljiv, izjav za javnost ne želi dajati. Voznik je medtem še vedno v priporu.

Nesreča na Hrvaškem Nesreča Svet Tragedija, ki je vzela mladi življenji: Ni šlo za tehnično napako!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Rachel_Montague 16:53 14.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite veeč na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • blayo 11:37 13.junij 2019.

    Hmm, OK, ampak kje so pa grozljive nove podrobnosti?