Svet
1133 ogledov

Grozljive stvari, ki se lahko zgodijo do leta 2050

Haiti, kolera, predseniške volitve Žurnal24 main
Pred človeštvom je še množica izjemnih inovacij in razvoj, ki pa hkrati predstavljajo velike nevarnosti, ki jih ne sprejemamo dovolj resno. Strokovnjaki so sestavili seznam grozljivih stvari, ki se lahko zgodijo do leta 2050. In to niso zgolj klimatske spremembe, o katerih se v zadnjih dneh govori na podnebnem vrhu v Parizu.

Povzemamo pet stvari za katere znanstveniki in ekonomisti menijo, da bi se utegnile zgoditi do leta 2015, o tem pa poroča Business Insider:

1. Pregon

Spremembe okolja bi lahko v naslednjih 35 letih s svojih domov pregnale na desetine milijonov ljudi. Predvideva se, bi dvig globalne temperature za zgolj tri stopinje Celzija z domov pregnalo 600 milijonov ljudi. Temperatura se je v zadnjega pol stoletja zvišala za eno stopinjo, v prihodnosti pa bo naraščala še hitreje.

2. Poplave

Obale po vsem svetu neprestano ogroža rast gladine morja. V zadnjih 20 letih so možnosti, da bi morje v nevihti poplavilo Manhatten zrasle za 20 odstotkov, do leta 2050 naj bi se to zgodilo enkrat na vsake štiri ali pet let, pa čeprav se je to še do nedavnega zgodilo enkrat na 100 do 400 let.

3. Lakota

Pričakuje se, da bo žitaric vse manj. v Aziji bi lahko bilo do leta 2050 za polovico manj pšenice in 17 odstotkov manj riža. Zaradi tega bo lakoto občutilo na desetine milijonov ljudi v Aziji, Afriki in Južni Ameriki.

4. Bolezni

Zaradi povišane temperature, padavin in vlage v zraku se bo razširilo število žuželk, s tem pa se bodo širile tudi bolezni. Zaradi vse daljših letov in pogostejših mednarodnih potovanj se bodo pojavile nove globalne pandemije.

5. Vojne

Tehnološki razvoj je že zdaj usmerjen v tehnološke vojne, ki pa se bodo z leti še razburkale. Zaradi velikega nesorazmerja moči bo večja tudi nevarnost jedrskih spopadov.

Komentarjev 3
  • mph 23:49 06.december 2015.

    Tokrat se povsem strinjam. Afriki in dol rabijo predvsem KONDOMI, če že imajo prazne glave, ki jih polnijo z nonsensi samo razne religije, predvsem obe največje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:29 06.december 2015.

    Zmanjšanje prebivalstva je to za kar se Rothschild zavzema. S tem se olajša nadzor nad vsem prebivalstvem sveta in v nadaljnih korakih olajša teror in izkoriščanje prebivalstva.Sploh ni problem v številu prebivalstva ampak v katastrofalnem ravnanju z naravnimi sredstvi.

  • sprehajalec 13:22 05.december 2015.

    Seveda pa članek ne omenja vzroka za zgoraj našteto, to so previsoke rodnosti v teh deželah ter posledično hude revščine.