Svet
33093 ogledov

Grozljivo maščevanje za El Chapovega sina

Streljanje Mehika Youtube
Mehiški policist, ki je sodeloval pri prijetju sina šefa narkomafije Joaquina El Chapa Guzmana, je bil ubit na parkirišču v Culiacanu.

Grozljivo likvidacijo so v sredo zjutraj posnele nadzorne kamere. Iz rdečega avtomobila sta izstopila moška ter s polavtomatskim orožjem začela streljati v beli avto, v katerem je bil policist, ki je sodeloval pri prijetju El Chapovega sina.

Napad je trajal trideset sekund, v beli avto je bilo izstreljenih 150 nabojev.

Policija je potrdila, da gre za policista višjega ranga, ki je sodeloval v akciji zoper Ovidia Guzmána Lópeza, sina El Chapa, ki je potekala v četrtek v mestu Culiacan na severu Mehike.

Sina niso prijeli

Izbruhnilo je silovito obstreljevanje med varnostnimi silami in člani vplivnega mamilarskega kartela Sinaloa. V vsesplošnem kaosu je prišlo do množičnega pobega iz zapora.

Guzmanovega sina je policija v četrtek odkrila slučajno, ko je preiskala stanovanjsko poslopje, iz katerega so streljali na policijsko patruljo, je povedal mehiški minister za varnost Alfredo Durazo.

Številni zamaskirani člani kartela so nato obkolili poslopje in s silovitim obstreljevanjem dosegli, da so se policisti in pripadniki narodne garde umaknili brez Guzmanovega sina, ki ga iščejo v ZDA zaradi tihotapljenja mamil.

el chapo Slovenija Sodišče odločilo: Takšna je kazen za mehiškega kralja mamil El Chapa

Aretacija El Chapa El chapo Svet El Chapo bo priznal krivdo, vendar ima svoje pogoje

Kaos ohromil celotno mesto

Streljanje se je nato razširilo tudi v druge dele mesta. Trgovski del mesta je bil podoben bojišču s številnimi gorečimi avtomobili in množico vojaških vozil. Oboroženi kriminalci so do večera blokirali ceste in avtoceste okoli prestolnice zvezne države Sinaloa, zato se je življenje v mestu povsem ustavilo.

Člani Guzmanovega kartela so med vsesplošnim kaosom iz tamkajšnjega zapora tudi osvobodili okoli 20 do 30 zapornikov.

Nekdanji vodja kartela Sinaloa, 62-letni Joaquin El Chapo Guzman od julija v strogo varovanem zaporu v ZDA prestaja dosmrtno zaporno kazen zaradi vodenja kriminalne združbe, ki je v ZDA v četrt stoletja pretihotapila več sto ton kokaina, heroina in drugih mamil. Kljub temu kartel Sinaloa ostaja eden najmočnejših v Mehiki. Vodila naj bi ga njegova sinova, ob omenjenem Ovidiu tudi Alfredo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garsimella
    Garsimella 23:37 08.november 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • McBobo 18:04 08.november 2019.

    Uvesti smrtno kazen, potem pa totalno izvrševanje. Če bi hoteli, bi lahko mafijo čisto izkoreninili.

  • mph 13:31 08.november 2019.

    Dokler ne bodo sprejeti čisto drugačni primerni zakoni in kazni, se bo pač to dogajalo še naprej, da bodo ljudje v primežu kriminalcev.