Svet
16 ogledov

Hadžić na begu "pridelal" sina

Goran Hadžić Reuters
Sedemletno bežanje pred roko pravice je bilo za Gorana Hadžića plodno. V zvezi z neko žensko se mu je rodil sin, financiral pa se je s tihotapljenjem nafte. Hrvaška zahteva izročitev

Zadnji haaški ubežnik Goran Hadžić se je pisno odrekel pravice na pritožbo, zato so "izpolnjeni pogoji predaje Hadžića Haagu, kar se bo zgodilo v petek po obisku družine", je povedal njegov advokat Toma Fila. Govorila sta o ekipi za obrambo v Haagu, se pa obtoženec o obtožnici ni izjasnil. Poudaril je, da ob aretaciji general ni bil oborožen in ni imel ponarejene osebne izkaznice, imel pa je lažno identiteto. "Imel je osebno izkaznico, ki jo je dobil kot srbski državljan, ko je prišel v Srbijo", prenaša odvetnikova pojasnila srbski Blic. "Ni res, da je Hadžić delal za hrvaško obaveščevalno službo," je povedal Fila, ni pa želel komentirati, kako so Hadžića odkrili, češ da je to vprašanje za Varnostno-informativno agencijo (BIA). Zanikal je le, da so Hadžiću prišli na sled, ko je poskušal prodati vredno sliko.

Dvojno življenje

Hadžića so danes obiskali sestra Goranka, hčer in sin. "Vidim ga prvič po sedmih letih. Spremenil se je," je povedal Srećko Hadžić in dodal, da se oče počuti dobro. Jutri ga bodo obiskali še drugi člani družine - med njimi tudi nezakonski sin. Fila je zanikal, da bi karkoli vedel o tem otroku, niti spola.

Da Hadžić vodi dvojno življenje, naj bi varnostne službe vedele že pred dvema letoma. Z drugo ženo naj bi nekaj časa bival v Rusiji. V zadnjih mesecih pa ni bil v stiku ne z ženo ne z ljubico. Kot poroča srbski Press, se je omenjena Hadžićeva zveza začela, še preden je haaško sodišče zoper njega vložilo obtožnico.

Tihotapil nafto

V času, ko je bil na begu, se je Hadžić lotil tihotapljenja nafte, kar je predstavljalo njegov glavni vir dohodka. "Imel je dobre stike v Rusiji, bil pa je povezan tudi s črnogorskimi tihotapci nafte in kriminalci, ki jih je vodil človek po imenu Mandarina. Sumi se, da je nekdo iz te skupine Hadžiću dostavljal denar, financiral beg," je za Press dejal dobro obveščeni vir.

V času skrivanja naj bi dvakrat odšel v Rusijo. Kot piše Blic, naj bi tam tudi delal. Pri skrivanju naj bi mu pomagali ljudje, ki jim je v 90. letih omogočil trgovanje na področju Slavonije, Baranje in zahodnega Srijema.

Prijet že v nedeljo

Prebivalci Krušedola so prepričani, da je bilo včerajšnje dogajanje zgolj dobro uprizorjena predstava. Menijo namreč, da so Hadžića oblasti prijele že v nedeljo, in to na neki drugi lokaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.