Svet
10759 ogledov

"Hči in zet sta ga povlekla iz plitvine in ga oživljala"

Hrvaška plaža
Dekle, ki je oživljalo mladeniča, po dogodku ni moglo zaspati.

V nedeljo smo poročali, da je strela udarila mladeniča na plaži v Podstrani pri Splitu in ga ubila. Hrvaški mediji sedaj poročajo, da gre za 26-letnega Irema Karišika, magistra farmacije iz Bosne iz Hercegovine, ki je delal za družbo Johnson and Johnson. 

Strela ga je udarila na plitvini, ko je prihajal iz vode. Njegovemu dekletu, ki je stala le poldrugi meter stran, ni bilo nič. Očividci so v šoku.

nevihta Udar strele na Bledu Zdravje Kako se zaščititi pred strelo

"Mi, ki smo videli, kaj se je zgodilo, tega ne bomo tako hitro pozabili," je za 24sata povedal Pero P., lastnik hiše ob plaži Mutograsi, kjer je v nedeljo umrl mladenič. "Ne vem, ali gre le za to, da ni imel sreče ali kaj drugega. Njegovo dekle je stalo le meter ali dva stran in nima nobenih poškodb."

strela, neurje Oživljali so ju Slovenija Na plaži na Bledu strela usekala v visoko nosečo žensko in njeno hčer Strele Slovenija Popotnik V Evropi ni države, kjer bi bilo huje, kot pri nas

Po udaru strele je njegovo dekle začelo kričati, klicala je ime prijatelja ter prosila za pomoč. Poskušala ga je izvleči iz vode, a ga sama ni mogla. Na plaži poleg njiju ni bilo nikogar, ker so se vsi umaknili pred nevihto. Kmalu zatem so na plažo prišli krajani. 

"Hči in zet sta prva prišla," je povedal Pero P. "Mladeniča sta pomagala izvleči iz vode, poskušala sta ga reanimirati do prihoda zdravnika, ki je prišel resnično hitro. Hči ga je držala za roko, a vedela je, da je mrtev in da ga ne more rešiti. Vso noč ni spala, dejala je, da ne more pozabiti teh trenutkov."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.