Svet
45021 ogledov

Hrvaška: Pišejo o ognjenem črvu v vodi, zavladala je panika

Ognjeni črv Youtube
Hrvaški mediji so v soboto pisali o starejši ženski, ki naj bi jo v plitki vodi v rogozniškem zalivu opekel "ognjeni črv". Kmalu naj bi ji zatekla noga, bolečine pa so bile tako hude, da je pristala v bolnišnici.

Ognjeni črv živi v morju, prisoten pa je tudi v Jadranu. Črvi po navadi merijo v dolžino do 15 centimetrov, hranijo pa se z mrhovino. Pravzaprav so plenilci, ki se zadržujejo na morskem dnu, tudi v morski travi. Črvi imajo močne ščetine. Ker vsebujejo nevrotoksin, lahko to ob "ugrizu" povzroči tudi opekline in vrtoglavico.

Video Svet Hrvaška: Poleg slabe sezone jim nagajajo še motoristi

Ženska, ki trdi, da jo je večkrat "ugriznil" ognjeni črv, je za lokalne medije povedala, da se je kopala na plaži v Pelešu (občina Rogoznica). "Po plavanju sem posedela v plitvini, da bi razgibala nogo, s katero imam težave. V trenutku sem začudila ugriz. Ko sem pogledala nogo, sem videla, da je na njej črv rdečkaste barve. Bolečina je bila hipna. Odstranila sem bele bodice iz noge in odšla iz vode," pravi ženska, ki živi v neposredni bližini plaže.

Hrvaška obala Manj turistov Svet Hrvaška: "Nenasitne riti z možgani kot zlate ribice"

24Sata še piše, da je v Rogoznici takoj zavladala panika, številni starši pa so otrokom prepovedali kopanje v morju. Šibeniški spletni portal piše, da je v zalivu precej ognjenih črvov. Kljub temu pa po pisanju medijev v Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije ne vedo za ta primer.

Hvar "Huje od zastrupitve" Svet To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

"Prvič slišimo za te črve. Ne poznamo jih. To bi moral potrditi biolog, ki pa ga imajo v Splitu," pravi epidemiologinja dr. Ankica Parat Baljkas.
 

Komentarjev 3
 • alen009 08:41 26.avgust 2019.

  sedaj poleg dreka še tole???

 • Avatar Brittalina
  Brittalina 01:27 26.avgust 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • jakec1575 23:17 25.avgust 2019.

  te hrvati niso na nic pripravljeni. njihova cela obala je ena sama zdravstvena improvizacija. varnostna pa prav tako.

Sorodne novice