Svet
52587 ogledov

Hrvaška: Resna opozorila, to je trenutno največji problem

koronavirus covid-19 test Epa
Trenutno je na sosednjem Hrvaškem po zadnjih podatkih 897 aktivnih primerov bolezni covid-19. Opozorila se vrstijo.

Na Hrvaškem so včeraj zabeležili 69 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, ka rje nekoliko nižja številka kot v dneh pred tem. Kljub temu je v državi še vedno najmanj 897 aktivnih primerov bolezni, opozorila se vrstijo. 

Med obolelimi je 90 bolnikov v bolnišnici, od tega na respiratorjih pet. 

Hrvaška koronavirus Svet Na Hrvaškem okužba potrjena tudi med turisti, skupaj jih je 69

Na javni televiziji HRT je gostoval zdravstveni strokovnjak Goran Lauc, ki je izpostavil, da morajo na Hrvaškem zaustaviti hitrost, s katero se širi novi koronavirus, ker se bodo v nasprotnem primeru v državi soočili s kolapsom zdravstvenega sistema. 

Izpostavil je, da bi bilo nujno potrebno uvesti obezno uporabo mask v vseh javnih prostorih. "Naše obnašanje nam še ni izstavilo računa, število obolelih je še vedno nizko, nihče ne ve, kaj nas čaka. Mislim, da za zdaj ne bomo imeli kataklizmičnih situacij v bolnišnicah, kaj nam bo prinesla jesen pa še nihče ne ve," je izpostavil in dodal, da gre država gotovo proti situaciji, ko se bo okuževalo vse več ljudi. 

Minister za zdravje Vili Beroš je medtem sinoči v pogovoru za RTL povedal, da so trenutno največje težave pri družinskih srečanjih. "Ugotavljamo, da so največja težave pri družinskih zborovanjih, tako kot smo pred desetimi dnevi evidentirali nočne klube in sprejeli ukrepe, ki so tudi prinesli rezultate. Razmišljamo o dodatnih ukrepih, trenutno je na mizi več teh, tako kot doslej jih bomo sprejeli v tistem trenutku, ki bo po našem mnenju najbolj optimalen."

Minister podrobneje o ukrepih, o katerih razmišljajo na Hrvaškem, ni želel govoriti, izpostavil pa je, da če bi se vsi držali priporočil, o dodatnih ukrepih ne bi bilo otrebno govoriti.  

Zdravje 239 znanstvenikov opozarja WHO: "Novi koronavirus je v zraku"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.