Svet
3379 ogledov

Na točite doma, takšne bodo od jutri cene goriva na Hrvaškem

Ina servis Facebook
Naši južni sosedje so pred začetkom najintenzivnejšega obdobja poletne sezone postavili fiksno ceno.

Hrvaška vlada je na dopisni seji še za dva tedna podaljšala obstoječe ukrepe na področju pogonskih goriv, s katerimi skuša blažiti energetsko krizo. Cene bodo tako vsaj do sredine julija ostale enake.

Spomnimo: izven avtocest na Hrvaškem bencin 95 stane 13,50 kune (1,76 evra), diesel 13,08 kune (1,71 evra). Na avtocestah bencin 95 stane 14,57 kune, diesel pa 14,06 kune.

Z novo odločbo vlade so se fiksirale tudi veleprodajne cene pogonskih goriv. S tem želijo oblastniki zaščititi male distributerje.

"Z vsemi sprejetimi ukrepi želi vlada ohraniti standard državljanov, poskrbeti za nemoteno oskrbo z energenti in povečai prihodke turistične sezone," so v hrvaški vladi med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

V Sloveniji je vlada za obdobje do 4. julija določila najvišje dovoljene drobnoprodajne cene 95-oktanskega bencina (1,775 evra) in dizelskega goriva (1,848 evra) izven avtocest in hitrih cest. Vlada je z naftnimi trgovci dosegla tudi dogovor o uskladitvi cen dizla na servisih znotraj avtocestnega križa. Slovenska vlada je začasno umaknila nekatere okoljske dajatve in omejila višino marže trgovcev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.