Svet
8700 ogledov

Inšpektor o primeru izginule Danke: "Nekaj mi pri tem ni jasno ..."

Danka Ilić Banjsko Polje deponija Facebook
Danes minevata dva tedna od izginotja male Danke, ki naj bi jo ubila dva komunalna delavca, a njenega trupla policisti navkljub veliki iskalni akciji še niso našli.

Kot poroča srbski Kurir, primer brutalnega izginotja Danke Ilić v Banjskem Polju ni pustil ravnodušnih niti najbolj prekaljenih policijskih inšpektorjev. Eden od takih je tudi Dragiša Remović, bivši inšpektor oddelka za krvne in seksualne delikte beograjske policije.

Eden od osumljencev za umor je policiji priznal, da naj bi trupelce odvrgli na deponijo, potem ko sta jo komunalna delavca S. J. in D. D. zbila v Banskem polju. Nato naj bi jo dala v avtomobil, ko sta ugotovila, da je še živa, pa naj bi jo usmrtila. A da bi policija lahko potrdila grozljivo dejanje omenjene dvojice, si močno prizadeva najti trupelce. Po dveh tednih iskanja tega srbska policija še ni našla. 

Danka Ilić Banjsko Polje deponija Svet Dve teoriji, zakaj nočeta povedati, kje je Dankino truplo Danka Ilić Banjsko Polje deponija Svet Svet Neverjetna teorija glede tega, da še vedno niso našli trupla male Danke

Po dveh dneh naj bi osumljenca za okrutni umor trupelce z deponije prestavila na drugo lokacijo, a kam sta jo odpeljala, ne želita razkriti, saj se bojda bojita dosmrtne zaporne kazni. Policija je sicer privedla tudi očeta in brata enega od osumljencev, saj naj bi jima pomagala pri premeščanju trupelca. Medtem je oče nepričakovano umrl v priporu, tako da je policija izgubila še eno od prič, ki bi lahko razkrila, kje se nahaja truplo še ne dveletne Danke.

"Zelo težko mi je brati novice o tistem primeru, stiska me pri srcu, imam cmok v grlu," pravi nekdanji inšpektor Remović, ki je v svoji karieri videl in doživel stvari, ki jih običajni ljudje vidijo samo v filmih. Ker dobro pozna policijske postopke, je pojasnil, kaj se bo zgodilo, če policisti trupla ne bodo našli, in ali bo iskanje prekinjeno.

Danka Ilic Svet Svet Srbski Blic: To je brat osumljenega za umor Danke povedal pred svojo smrtjo Danka Ilić Banjsko Polje deponija Svet Svet To se je zgodilo z osumljencem v primeru izginotja deklice Danke

"Iskanje Dankinega trupla pravzaprav ne bo nikoli konec. Ni določenega roka, po katerem bi se iskanje prekinilo. Osebe, bodisi žive bodisi mrtve, ostajajo za vedno na seznamu pogrešanih in jih bo policija še naprej iskala. Edino, kar se bo verjetno zgodilo, je to, da se bo iskanje nadaljevalo z zmanjšano intenzivnostjo, zagotovo pa se ne bo ustavilo," je pojasnil Remović.

Danka Ilic | Avtor: pronadjime.mup.gov.rs pronadjime.mup.gov.rs

Po njegovih besedah sama najdba trupla niti ni nujna za preiskavo ter sodni postopek, seveda če pri tem obstajajo drugi materialni dokazi, ki jih tožilstvo lahko predloži. "To, da ni trupla ni primera, več ne drži. Ti časi so mimo," je izpostavil nekdanji inšpektor in spomnil na nekatere druge primere, kjer so obstajali materialni in DNK dokazi ter priče in sledi žrtev. Kot ključni dokaz bi lahko obveljal Dankin DNK v in na vozilu, seveda če ga je policija zabeležila.

Težava bi nastala, če policija ni našla DNK Danke v vozilu, priznava inšpektor Remović, saj imajo osumljenci pravico, da lahko med preiskavo kadar koli spremenijo svojo izjavo. "To je pričakovano in to se pogostokrat zgodi. Prav zato so pomembni drugi materialni dokazi, saj ne more vse temeljiti le na izpovedi priče," je pojasnil Remović.

Danka Ilic Svet Oglasila se je Dankina babica

V tem primeru pa ga vendarle nekaj bega oz. zdi se mu, da se zgodba prič ne ujema z dejanskim stanjem na terenu. "Ena stvar mi ni jasna ... Ko sta že priznala, da sta punčko ubila in če sta jo vrgla na deponijo, kako to, da ni bilo najdenih nobenih sledi. Edino, če sta jo v nekaj zavila, morda v vrečko, ker bi bile tam sicer biološke sledi, vlakna, prameni las, deli oblačil, kakšna materialna sled. Težava bi lahko bile živali, ki bi lahko poškodovale telo, a neka sled bi morala ostati," je prepričan izkušeni bivši policist PU Beograd.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 22:50 10.april 2024.

    Se pravi , po Žurnalu je vojne v UA konec . No lepo bi bilo , da nas bralce vseeno obvestite kdo je zmagal . Saj razumem ,da je ena raskosana trikrat bolj važna , kot pa takšno obvestilo . ...prikaži več Pa vseeno , spodobilo bi se !