Svet
7696 ogledov

Zaradi sodelovanja z Islamsko državo, na robu smrti

youtube
Iračani 16-letnice nočejo predali Nemčiji.

Iraške oblasti so začele kazenski postopek proti 16-letni Nemki Lindi Wenzel, ki se je pridružila borcem Islamske države. Postopek se je v Iraku začel kljub prizadevanjem nemških oblasti, da 16-letnico predajo Nemčiji. 

Obtožnico proti 16-letnici so vložili včeraj. Če jo bodo spoznali za krivo, ji grozi smrtna kazen ali dolgoletni zapor.  

Linda Wenzel je iz domačega mesta Pulsnitz, blizu Dresdna izginila lani poleti, kmalu po spreobrnitvi v Islam.  Iraški vojaki so 16-letnico konec julija našli med ruševinami v Mosulu, nekdanji trdnjavi Islamske države. Ranjena najstnica je imela pri sebi dojenčka in je klicala na pomoč.

Ob prijetju je novinarjem dejala, da pridružitev IS obžaluje in da si želi domov.

Kakšna natančno je bila njena vloga v Isisu, ni znano. Po nekaterih podatkih se je Linda poročila z borcem iz Čečenije in se z njim tudi borila. Po drugih podatkih naj bi še skupaj s še štirimi Nemkami delovala kot takimenovana moralna policija, ki skrbi za upoštevanje strogega načina oblačenja in zakrivanja žensk.

Komentarjev 9
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:34 06.september 2017.

    Seveda do sedaj je pobijala ženske in otroke sedaj pa bi ona domov,ko se jer "napila nedolžne krvi"!! Edina prava kazen je odvzem življenja tako kot ga je odvzemala ona!!

  • minimaxi 17:10 06.september 2017.

    Se veliko, ogromno je takih. Me pa zanima, zakaj takim, ki prostovoljno odidejo in koljejo v imenu vere enostavno ne prepovedo povratek v Evropo domov? Aja, baje smo multi-kulti. Mi, katerinse s tem multi-kultijem ne strinjamo, pa smo sovinisti, desnicarji, ...prikaži več nacionalisti, nestrpnezi.... islamska golazen pa nastavlja bombe, pobija z kalasnjikom in kolje z nozi. Za zahvalo, ker smo kao multi-kulti. ZAE,Saudska Arabija, Katar,....ze vedo zakaj jih nocejo sprejeti..

  • francl12 16:34 06.september 2017.

    pa naj pogine, kaj pol...veliko ljudi je spravila pod rušo, sedaj je ona na vrsti!