Svet
10179 ogledov

Italija: Po okužbi s koronavirusom umrl eden najbolj slavnih arhitektov

Epa
V nedeljo so iz Italije prišle grozljive številke o številu umrlih za koronavirusom. V 24 urah je umrlo 368 ljudi, med njimi je bil tudi eden najbolj slavnih arhitektov.

Žrtev koronavirus je tudi slavni italijanski arhitekt Vittorio Gregotti. Umrl je za posledicami vnetja pljuč, po tem, ko se je okužil s koronavirusom. Star je bil 91 let.

Joze P. Damijan Slovenija Novo: Toliko okuženih s koronavirusom lahko pričakujemo

Gregotti velja za enega najbolj slavnih arhitektov. Med njegovimi najbolj znanimi deli je Olimpijski stadion v Barceloni, na katerem so se leta 1992 odvile poletne olimpijske igre.

 | Avtor: Epa Epa

samozaposleni Koronavirus Slovenija Prekarci zaradi koronavirusa ostali brez dohodkov

Gregotti so hospitalizirali v bolnišnico v Milanu, potem, ko se je okužil s koronavirusom. Med zdravljenjem se je razvilo vnetje pljuč, ki je bilo usodno za slavnega arhitekta. Poleg Olimpijskega stadiona v Barceloni se "je podpisal" še pod slavno gledališče Arcimboldi v Milanu, futuristično zgradbo, zgrajeno z namenom, da bi se v njen nadaljevala sezona med obnavljanje milanske Scale med letoma 2002 in 2004.

Vittorio Gregotti | Avtor: Epa Epa

koronavirus Dobra novica! Zdravje To znano zdravilo naj bi pomagalo proti koronavirusu!

Pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu leta 1990 v Italiji, je projektiral stadion Marassi v Genovi, prejel pa je številna priznanja za Kulturni center Belem v Lizboni.

 | Avtor: Epa Epa
* - Vittorio Gregotti na fotografiji skrajno desno.

Objavil je tudi številna teoretična dela, med najbolj znanimi je Prostor arhitekture, (Il territorio dell'architettura, 1967). Italijanski arhitekt Stefano Boeri nazvao je Gregottija imenoval kot "mojstra mednarodne arhitekture", ki je izpisal zgodovino italijanske arhitekture.

Sveča Čustveno slovo Šport Koronavirus vzel člana družine znamenitega športnika: "Prekleti, je***i virus!"

Corriere della Sera piše, da je v isti milanski bolnišnici hospitalizirana tudi Gregottijeva žena Mariana Mazza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.