Svet
3162 ogledov

Izognil se je kontroli na slovenski meji in šel na roparski pohod

Obrežje Saša Despot
Z avtomobilom zdrvel čez mejo in oropal trgovino.

Moški je nezakonito vstopil na Hrvaško na mejnem prehodu Obrežje. Takrat je na črnem mercedesu imel nameščene italijanske registrske tablice. Na meji se ni ustavil, ampak zapeljal dalje. Mejni policisti so o dogodku obvestili kolege, a se je za voznikom izgubil vsaka sled. 

Policisti so nanj naleteli sredi noči, ko so jih klicali zaradi vloma v trgovino z rabljenimi oblačili sredi Zagreba. Storilec je iz trgovine odnesel krznene plašče, bunde, usnjene čevlje in torbice. V trgovini je ostala le rdeča obleka, ki je bila na lutki, piše 24sata. 

Hrvaška policija | Avtor: Hrvoje Jelavić/Pixsell Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ko so policisti prišli na kraj dogodka, je storilec ob njihovem prihodu pobegnil v črnem mercedesu, na katerem je takrat imel nameščene zagrebške registrske tablice. 

evro, evri, štetje, denar Rop Slovenija Tatu se je smejalo: naletel na 20 tisoč evrov gotovine

Z avtomobilom je pobegnil proti zahodu in se pri tem izogibal policijskim vozilom. V lovu za njim je sodelovalo več kot deset patrulj, ki se jim je uspel izmuzniti in vstopiti na avtocesto v smeri od Zagreba proti Gruškovju. 

Z razbitim avtomobilom je drvel po avtocesti in upal, da bo dosegel Slovenijo. Malo pred ciljem pa so ga policisti le uspeli ustaviti in mu odvzeti prostost, še poročajo hrvaški mediji. 

Nož Slovenec Slovenija V Zagrebu grozil z nožem in bombo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.