Svet
120 ogledov

Je bil Sean Penn ključen za aretacijo zloglasnega kralja droge?

Sean Penn in Guzman EPA
Ameriški filmski zvezdnik Sean Penn se je na skrivaj srečal z šefom mamilarskega kartela Sinaloa Joaquina El Chapom Guzmanom. Njun pogovor je mehiškim oblastem pomagal, da ga ujamejo.

Članek v ameriški reviji Rolling Stone so objavili dan po objavi da je Joaquin "El Chapo" Guzman ujet blizu kraja Los Mochisa v Mehiki.

Guzmana so aretirali po akciji mehiških oboroženih sil in sicer šest mesecev po tem, ko je spektakularno pobegnil iz strogo varovanega zapora.

Penn na skrivaj v Mehiko

Sean Peen je oktobra lani pripotoval v Mehiko na sedemurni tajni sestanek in intervju s kraljem droge. Pravosodna ministrica Mehike Arely Gomez je povedala, da so kriminalca ujeli tudi s pomočjo njegovih stikov z igralci in producenti. Revija Rolling Stone je celo objavila fotografijo, na kateri se 2. oktobra Penn in Guzman rokujeta.

Ameriški mediji zdaj navajajo besede neimenovanega visokega uradnika mehiškega pravosodnega ministrstva, da bo Mehika tokrat uresničila zahtevo ZDA po izročitvi šefa mamilarskega kartela Sinaloa Joaquina El Chapa Guzmana. Vendar pa se to v najboljšem primeru lahko zgodi šele čez pol leta.

Iz ameriškega zapora ne bo pobegnil

Najverjetneje še kasneje, saj se bodo El Chapovi odvetniki pritožili na vsaki stopnji postopka. Gangsterjev odvetnik Juan Pablo Badillo je za mehiški časopis povedal, da El Chapa ne smejo izročiti v ZDA, ker bi to okrnilo državno suverenost Mehike. Badillo je že pred časom izjavil, da je El Chapo pred pol leta pobegnil iz zapora ravno zaradi grožnje z izročitvijo ZDA.

V ZDA so aretacijo pozdravili, Guzmana tam iščejo zaradi številnih zločinov v povezavi s trgovino z mamili. Če bo izročen ZDA, je precej verjetno, da ga ne bo več na svobodi. Iz mehiških zaporov, kjer je živel kot kralj, je doslej pobegnil že večkrat. Nazadnje po predoru z motorjem na tirnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.