Svet
16755 ogledov

Juncker: "Če ne, bo nova vojna"

Juncker EPA
Predsednik Evropske komisije opozarja pred nevarnostjo nove vojne na območju Balkana.

"Če se ne odpremo državam v tej izredno komplicirani in tragični regiji, če jim ne ponudimo evropske perspektive, bomo imeli novo vojno na tem območju, takšno vojno, kot je bila v devetdesetih letih," je danes v Evropskem parlamentu opozoril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Juncker je parlament nagovoril po govoru francoskega predsednika Emmanuela Macrona; njegov govor je pozdravil, a opozoril, da Evropa nista le Francija in Nemčija in da je Evropi potreben tudi doprinos drugih držav.

Komisija bo danes popoldne objavila širitvena poročila o šesterici držav na Zahodnem Balkanu in Turčiji.

Eksplozija v Parizu Skrbi Svet Balkan na popisu regij, ki jim grozi vojna Andrej Plenković Jean Claude Juncker Svet Juncker: S Plenkovićem se vedno znova zaljubiva

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Rafaelus 09:33 21.april 2018.

    Dajte Balkanu najnovejše orožje in bal se bo EU celi svet. Tako za..... Nih in neizprosni bojevnikov ne najdeš niti v tujki legija. Tam so itak malo sek sek medtem ko ni domoljubno ti. Te pa je na Balkanu se preveč.

  • Avatar Syn
    Syn 11:06 19.april 2018.

    In potem se eni čudijo da razvite države nočejo slišat za takozvano EU. Lep primer je Norveška, ki je desetletja pred EU članicami in nihče jih ne bo prepričal da se pridružijo tej potopajoči se ladji.

  • dd 11:24 18.april 2018.

    Če sprejmejo Albance v EU, bomo pa res nasrkali.