Svet
16605 ogledov

Jutranji napad na Moskvo z droni

Moskva Epa
V jutranjih urah so ukrajinske sile v Moskvi izvedle napad z brezpilotnimi letalniki, ki je povzročil manjšo škodo na več objektih.

Moskva je bila v jutranjih urah tarča napada brezpilotnih letalnikov, ki so po navedbah župana Sergeja Sobjanina povzročili manjšo škodo na objektih v prestolnici. Napad naj ne bi terjal smrtnih žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Danes zjutraj je napad z droni povzročil manjšo škodo na več objektih. Na kraj dogodka so prispele vse mestne reševalne službe. Zaenkrat ni bil nihče resno poškodovan," je sporočil Sobjanin.

Kijev napad z droni | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Napad je sledil podobnemu napadu na ukrajinsko prestolnico Kijev, ki so ga davi izvedla ruska brezpilotna letala in v katerem je umrla najmanj ena oseba, štirje pa so bili ranjeni. To je bil že tretji ruski napad na Kijev v zadnjih 24 urah. Ruske sile so namreč tudi v ponedeljek na Kijev izstrelile vrsto raket, zaradi česar so se prebivalci zatekli v zaklonišča.

Moskva, ki je od Ukrajine oddaljena več kot tisoč kilometrov, je bila od začetka invazije le redko tarča napadov z droni. Zadnji napad na Moskvo se je odvil v začetku meseca, ko je ruska zračna obramba sestrelila dva domnevna ukrajinska drona in napad označila za poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 99
  • Idioti 09:10 04.junij 2023.

    Bratje Rusi , prišel je čas , da jim podrete Lvov , naslednji dan ,če se ne bodo umirili pa še Kiev !

  • Burja 19:02 30.maj 2023.

    Sigurno zlažiran napad s strani Putlerja, saj se zaveda, da bo popušil avanturo v Ukrajini.. Pajac sedaj misli, da lahko uporabi bolj "konkretno" orožje, kaj drugega pa naj pričakujemo od umskega bolnika kot znano pot samouničenja.

  • Kmodri 17:31 30.maj 2023.

    Zgleda, da Ukrajinci berejo Žurnal, kjer rusofili zagovarjajo logiko 'če drugi lahko tudi naši lahko'. Ker je Putler z droni napadel Kijev, so Ukrajinci rekli, če nam Putler napada prestolnico, bomo mi storili enako in poslali drone nad Moskvo! Vse ...prikaži več to po zaslugi rusofili na Z24!