Svet
16548 ogledov

Jutranji napad na Moskvo z droni

Moskva Epa
V jutranjih urah so ukrajinske sile v Moskvi izvedle napad z brezpilotnimi letalniki, ki je povzročil manjšo škodo na več objektih.

Moskva je bila v jutranjih urah tarča napada brezpilotnih letalnikov, ki so po navedbah župana Sergeja Sobjanina povzročili manjšo škodo na objektih v prestolnici. Napad naj ne bi terjal smrtnih žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Danes zjutraj je napad z droni povzročil manjšo škodo na več objektih. Na kraj dogodka so prispele vse mestne reševalne službe. Zaenkrat ni bil nihče resno poškodovan," je sporočil Sobjanin.

Kijev napad z droni | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Napad je sledil podobnemu napadu na ukrajinsko prestolnico Kijev, ki so ga davi izvedla ruska brezpilotna letala in v katerem je umrla najmanj ena oseba, štirje pa so bili ranjeni. To je bil že tretji ruski napad na Kijev v zadnjih 24 urah. Ruske sile so namreč tudi v ponedeljek na Kijev izstrelile vrsto raket, zaradi česar so se prebivalci zatekli v zaklonišča.

Moskva, ki je od Ukrajine oddaljena več kot tisoč kilometrov, je bila od začetka invazije le redko tarča napadov z droni. Zadnji napad na Moskvo se je odvil v začetku meseca, ko je ruska zračna obramba sestrelila dva domnevna ukrajinska drona in napad označila za poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 99
  • Idioti 09:10 04.junij 2023.

    Bratje Rusi , prišel je čas , da jim podrete Lvov , naslednji dan ,če se ne bodo umirili pa še Kiev !

  • Burja 19:02 30.maj 2023.

    Sigurno zlažiran napad s strani Putlerja, saj se zaveda, da bo popušil avanturo v Ukrajini.. Pajac sedaj misli, da lahko uporabi bolj "konkretno" orožje, kaj drugega pa naj pričakujemo od umskega bolnika kot znano pot samouničenja.

  • Kmodri 17:31 30.maj 2023.

    Zgleda, da Ukrajinci berejo Žurnal, kjer rusofili zagovarjajo logiko 'če drugi lahko tudi naši lahko'. Ker je Putler z droni napadel Kijev, so Ukrajinci rekli, če nam Putler napada prestolnico, bomo mi storili enako in poslali drone nad Moskvo! Vse ...prikaži več to po zaslugi rusofili na Z24!

Sorodne novice