Svet
13973 ogledov

Takšna je bila usoda voznika tovornjaka, ki je pristal na naslovnicah

Poplave na Hrvaškem Facebook
Kaj se je dogajalo "na sodni dan" v zaledju Zadra?

Josip Deur se je znašel v nepredstavljivi situaciji, hitro ukrepal in postal eden od junakov katastrofalnih poplav, ki so ta teden prizadele Dalmacijo. V zadnjem trenutku je rešil Marka Karduma, ki je ostal ujet v tovornjaku na cesti iz Zadra proti Pagu, ko jo je voda dobesedno odnesla. Pretresljivo fotografijo, ki prikazuje posledice poplav, je objavilo več medijev.

Grozijo nove padavine Svet Hrvaška pod vodo, Dubrovnik kot Benetke

Tisti dan je vozil v Starigrad, a pri kraju Tribanj ni mogel več naprej. "Do sedaj še nisem videl tako močnega dežja, cesta pa je bila polna zemlje in kamnov," na Facebooku pripoveduje Kardum, sicer delavec zadrske komunalne službe Čistoća. Vrnil se je v Zadar in pri kraju Poličnik naletel na veliko gnečo zaradi pokvarjenega vozila, zato je nadaljeval vožnjo proti kraju Poljica Brig in se priključil na cesto za Zadar.

Tam je na cesti zagledal luknjo, zmanjšal hitrost na 20 kilometrov na uro in naenkrat opazil, da je tovornjak padel. Poklical je vodjo, da mu pošlje vlečno službo, tovornjak pa se je med tem, ko se je, kot je opisal, "dogajal sodni dan" pogrezal in polnil z vodo. 

"Josip Deur iz vlečne službe Deur se je tako odzval in krenil v smer proti tovornjaku," je zapisal Kardum in dodal, da se je tudi on le za las izognil, da bi odneslo tudi njegovo vozilo. Zaprl je cesto za avtomobile, skočil v vodo ter se skoznjo prebil do tovornjaka ter rešil ujetega voznika. 

"Odprl je vrata kabine, ki so bila v zraku in nas izvlekel," trenutek rešitve opisuje Kardum, ki je na svoji spletni strani zapisal: "Hvala Josip Deur, rešen v zadnjem trenutku. Čudežni človek, kapo dol!".

Starigrad pod vodo Hrvaška v vodi Svet Padlo več dežja kot na Floridi, dramatični posnetki iz zraka

Josip mu je na zapis odgovoril: "Kolega, še sedaj mi zaledeni kri v žilah, ko pogledam te slike, jokam od sreče, da ste živi in zdravi."

Poplave v Dalmaciji | Avtor: Facebook Facebook

Dodal je, da je v tistem trenutku razmišljal le, kaj bi bilo, če bi bil na njegovem mestu. Kardum je odgovoril, da je videl v svojem življenju že mnoge sposobne ljudi, ki so se znašli v neobičajnih situacijah. "To, kar si ti naredil v tem slabem vremenu, tega ni niti v filmih," je zapisal. "Vsaka ti čast." 

Poplave v Zadru Poplave v Zadru Svet Strokovnjak pojasnil, zakaj se je zgodila katastrofa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.