Svet
563 ogledov

Kako, prosim? Biden spet pozitiven ...

Joe Biden Profimedia
Ameriški predsednik Joe Biden je bil na testiranju na okužbo z novim koronavirusom v soboto znova pozitiven. Njegov zdravnik pravi, da je to lahko posledica zdravil.

Ameriški predsednik Joe Biden je bil na testiranju na okužbo z novim koronavirusom v soboto znova pozitiven, zato se vrača v samoizolacijo in na delo od doma ter je odpovedal dve načrtovani potovanji. Predsednik se sicer, kot so sporočili iz Bele hiše, počuti "povsem dobro" in nima simptomov covida-19.

79-letni Biden je bil na testiranju najprej pozitiven 21. julija, nato pa je bil minuli teden na dveh testih negativen in je zato po slabem tednu dni končal samoizolacijo, poroča STA. Biden, ki je bil štirikrat cepljen proti covidu-19, je imel le blage simptome bolezni. Pet dni je tudi jemal protivirusno zdravilo paxlovid.

Joe Biden Nerodni predsednik Svet "V redu sem!"

Tako predsednik sam na Twitterju kot tudi njegov zdravnik Kevin O'Connor sta v soboto pojasnila, da je ponovitev okužbe možna in se dogaja pri "majhni manjšini" okuženih. O'Connor je še dodal, da je bil Biden pred soboto štiri dni negativen ter da ga zdaj ne mislijo znova zdraviti, saj nima nobenih simptomov.

Zdravnik je sicer že pred tem sporočil, da bodo Bidna kljub negativnim testom še naprej redno testirali, saj se lahko pri majhnem odstotku bolnikov, ki prejemajo paxlovid, okužba v smislu pozitivnega testa vrne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 15:06 31.julij 2022.

    Pfeizerjevi zvarki so dokazano v praksi zelo ne/učinkoviti. Morda se prav z njimi želijo znebiti predsednika Bidna. V zameno bodo dobili prvo žensko predsednico.

  • Jennifer_Land 12:34 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .............>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦