Svet
4483 ogledov

Loterijski kaos, o katerem govori vsa država

Švicarska loterija Screenshot
V enem hipu postal dobitnik glavne nagrade na loteriji, ki jo je skoraj v naslednjem hipu izgubil.

Švicar Andreas Bürkli je v soboto osvojil milijon švicarskih frankov, ki jih je kmalu zatem tudi izgubil zaradi zapleta, ki je nastal med televizijskim žrebom.

Njegovo ime je izvklekel iz bobna in ga proglasil za zmagovalca nemški pevec Herbert Grönemeyer v okviru oddaje 'Happy Day' na švicarski nacionalni televiziji SRF. Naknadno se je televizija opravičila zaradi napake, do katere je menda prišlo zaradi tehničnih težav, poroča švicarski Blick.

Nov žreb in razglasitev zmagovalca bodo pripravili po Božiču.

Zaplet s klici

Loterija deluje tako, da igralci plačajo 10 švicarskih frankov in pošljejo svoj listič. Medtem ko sta se Herbert Grönemeyer in televizijski voditelj Röbi Koller pripravljala na žreb, so se imena potencialnih dobitnikov pojavila na ekranu za njima.

Vseh deset ljudi naj bi bilo pripravljenih pri svojih telefonih za klic, ki bi jih spremenil v milijonarja.

Glede na pravila igre se v primeru, da se tisti, ki ga kličejo, ne oglasi, sledi žreb novega imena. Glede na to, da se eden izmed deseterice ni oglasil, drugi pa ni navedel svoje telefonske številke, so organizatorji dodali dva imena. Ker se tudi naslednji ni oglasil, so dodali še enega. V tem hipu je nastal zaplet, saj se je na ekranu pojavilo le devet imen.

Glede na to, da se je čas oddaje bližal koncu, so organizatorji pohiteli in ročno vstavili 11 lističev v boben, iz katerega je bilo izžrebano ime Andreasa Bürklija. Herbert Grönemeyer ga je poklical, a se ni oglasil, oddajo so zaključili.

Jane Park Razočarana Svet Milijonarka išče fanta, toliko ga bo plačala

Opravičilo prenesel "športno"

Swisslos se je kasneje opravičil, navedli so, da so žreb morali izvesti ročno zaradi tehničnih težav. V paniki, ki je nastala, so v boben vstavili 11 imen namesto 10. Poleg tega poudarjajo, da so igralca, ki so ga v oddaji sicer razglasili za zmagovalca, to storili po pomoti, saj se ni oglašal na telefon.

Kako je nesojeni milijonar sprejel odločitev? Predstavniki Swisslosa zagotavljajo, da "zelo športno", poroča BBC.

Powerball loterija Le en dobitnik! Svet Rekord rekordov: Na loteriji zadel 1,4 milijarde evrov loterija Sreča Svet Na loteriji v manj kot tednu dni dvakrat zadel 'sedmico'

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.